Ο σπαρακτικός λόγος μαθητή που έμαθε ότι πεθαίνει από καρκίνο

Πρόσφατα διαγνώσθηκε με καρκίνο και οι γιατροί του έδωσαν μερικές εβδομάδες ζωής… Ο 18χρονος Jake Bailey, κατάφερε και με δύναμη ψυχής, να μιλήσει ενώπιων των συμμαθητών του, λέοντάς τους να «είναι ευγνώμονες για τις ευκαιρίες που έχουν».

Ο νεαρός, φοιτά στο Λύκειο Christchurch Boy στη Νέα Ζηλανδία, και παρακούοντας τις συμβουλές των γιατρών στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, πήρε την απόφαση να απευθυνθεί στους συνομήλικούς του. Φορώντας τη στολή του σχολείου και καθισμένος σε αναπηρική καρέκλα, ο Jake μίλησε στο μικρόφωνο εμφανώς συγκινημένος. «Έγραψα έναν λόγο και μετά από μια εβδομάδα μου ανακοίνωσαν ότι έχω καρκίνο», είπε στο κοινό. «Μου είπαν, ότι αν δεν κάνω θεραπεία στις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα πεθάνω. Και μετά μου είπαν ότι δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ σήμερα και να δίνω αυτόν τον λόγο. Αλλά ευτυχώς, ο λόγος δεν είναι για τα όσα έρχονται, αλλά για το πόσο εκπληκτική χρονιά ήταν», είπε ο 18χρονος. «Δεν γνωρίζω τι θα γίνει από δω και πέρα για όλους μας… Αλλά σας εύχομαι τα καλύτερα στο δικό σας το ταξίδι και σας ευχαριστώ που ήσασταν μέρος στο δικό μου». Ο 18χρονος μιλούσε σε μαθητές και καθηγητές για τουλάχιστον 15 λεπτά, προκαλώντας φυσικά συγκίνηση.

«Ένα είναι σίγουρο, κανένας από εμάς δεν βγαίνει από αυτή τη ζωή ζωντανός. Οπότε, να είστε γενναίοι και ευγνώμονες για τις ευκαιρίες που έχετε… Το μέλλον είναι πραγματικά στο χέρι σας. Ξεχάστε τα μακροπρόθεσμα όνειρα, παθιαστείτε με τα μακροπρόθεσμα σχέδια…» είπε και το κοινό «λύγισε» όταν ευχήθηκε να εξακολουθήσουν να είναι φίλοι όταν θα συναντηθούν ξανά…

Pin It on Pinterest

Share This