Στους 14 οι αστυνομικοί σε καραντίνα από το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα – Άλλοι 50 στη Θεσσαλονίκη

Ανησυχία στην Ελληνική Αστυνομία για τα κρούσματα κορονοϊού, με τουλάχιστον 64 αστυνομικούς να βρίσκονται σε καραντίνα.

Μόνο στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα είναι 11, ίσως και περισσότερα, καθώς ενδέχεται να έχει μεταδοθεί ο ιός στο συγγενικό και φιλικό περιβάλλον τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ σε καραντίνα έχουν τεθεί 50 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη και άλλοι 14 από το αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.

Οι αστυνομικοί στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα είχαν έρθει σε επαφή με κρατούμενο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Πρόκειται για νεαρό από τη Σομαλία, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα και οδηγήθηκε προσωρινά στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα. Κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό.  Άμεσα τέθηκαν σε καραντίνα επτά ημερών οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Σομαλός δεν ήρθε σε επαφή με άλλο κρατούμενο.

Υπάρχει ανησυχία να είναι πολλά κρούσματα και στην Αθήνα. «Έχουμε έρθει σε επαφή με την ηγεσία να γίνονται εντατικοί έλεγχοι. Πίσω από κάθε στολή βρίσκεται ένας άνθρωπος, δεν είμαστε άτρωτοι», είπε στην ΕΡΤ ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Όπως είπε υπάρχει επάρκεια σε υλικά προστασίας, όμως υπάρχει επαφή καθημερινά με κόσμο. H περίπτωση της Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη σταγόνα, είπε. Ο ιός έχει επανέλθει πολύ δυναμικά, είναι μοιραίο πολλοί συνάδελφοι να νοσήσουν, πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ