Στόχος στις 12 Απριλίου να ανοίξουν σχολεία με self test – Προέχουν τα Λύκεια

Η κα Πελώνη μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες άφησε παράθυρο για το άνοιγμα μερίδας της εκπαίδευσης στις 12 Απριλίου υπό την προϋπόθεση να υπάρχουν στην διάθεση μαθητών και εκπαιδευτικών τα self test.

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία με την προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ», είπε συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στα φαρμακεία από την επόμενη εβδομάδα τα self test

Η κα Πελώνη ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα είναι στα φαρμακεία τα self test και θα δοθεί προτεραιότητα όσον αφορά στην διάθεσή τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.https://e900c1a75d8d25a568e7ad4dcbc3996e.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Αύριο θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο για τα self tests, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη.

Συγκεκριμένα η κ. Πελώνη είπε σε ό,τι αφορά τα τεστ:

«Ξεκινήσαμε τα τεστ πριν από 12 μήνες με 800 PCR τεστ την ημέρα. Στη συνέχεια εντάξαμε στη στρατηγική μας -και μάλιστα πριν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες- τα rapid test. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια και φτάσαμε κατά μέσο έως και τα 50.000 τεστ την ημέρα με ρεκόρ ημέρας που υπερβαίνει και τα 65.000. Μετά από εισηγήσεις των ειδικών αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που δίνει η τεχνολογία για τα self test, ως συμπληρωματικό όπλο στη στρατηγική μας.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ