«Στόχος μας, ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος της Ρόδου να είναι ποιοτικός»

   Λίγα 24ωρα απέμειναν για τη διοργάνωση του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου, της κορυφαίας ετήσιας αθλητικής εκδήλωσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Οργανωτική Επιτροπή φροντίζει για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

«Θα πάμε πολύ καλά και εφέτος», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου για τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής 14 Απριλίου 2019, εξηγώντας: «Έχουμε δουλέψει σκληρά από το φθινόπωρο. Φροντίζουμε κάθε λεπτομέρεια, ώστε η γιορτή όλων των ροδιτών να στεφθεί με επιτυχία. Στοχεύουμε πάντα σε ένα ποιοτικό Μαραθώνιο. Η παραθαλάσσια και επίπεδη διαδρομή, δίπλα σε μοναδικά μνημεία της Ρόδου, καθιστά τη διοργάνωση μοναδική!

Επιπλέον, η διαπιστευμένη διαδρομή από την AIMS, την IAAF και τον ΣΕΓΑΣ,  εξασφαλίζει την αρτιότητα της διοργάνωσης, η οποία σύντομα θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους τους χορηγούς που στηρίζουν τη διοργάνωση. Είναι χορηγοί-συνεργάτες, που αναγνωρίζουν την προσπάθεια μας και πιστεύουν στους στόχους μας. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτε. Είναι:

 

-Η ΕΡΤ, ο Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας

-Η Aegean Airlines, ο Επίσημος Αερομεταφορέας

-H Blue Star Ferries, ο Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών

-Ο όμιλος Η Hotels collection, ο ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ.

-Tα Atrium Hotels, ο χορηγός εθελοντισμού και

-Το Rodos Palace, ο χορηγός του παιδικού αγώνα.

-Το Mitsis Grand Hotel, ο χορηγός φιλοξενίας και

 

-Οι μεγάλοι χορηγοί συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise & την Adidas.

-Το Best Western Plaza φιλοξενεί και φέτος την γραμματεία του αγώνα.

-Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφαλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM.

-Η ΒΑΠ Κουγιός, με τα νερά της, ενώ τον αγώνα στηρίζουν για άλλη μια φορά, η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καύκας, η ΔΕΡΜ.Α.Ε., το ξενοδοχείο Σεμίραμις και η Άμστελ free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του αγώνα είναι φέτος η εταιρεία marketing Dingo  και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό, ο ΑΝΤ1 Satellite».

 

ΔΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου έχει φροντίσει

δύο περιφερειακά ελεύθερα πάρκινγκ, για την ευκολότερη πρόσβαση των θεατών στο κέντρο.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει ένα πάρκινγκ στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» στο Καρακόνερο κι ένα στο Αρχαίο Στάδιο. Και τα δύο θα είναι φυλασσόμενα. Για την μεταφορά των επιβατών η Επιτροπή έχει φροντίσει μίνι βαν, που θα αναχωρήσουν από τις 11:00 και

θα αποβιβάζουν τον κόσμο στο Πάρκο Δημοκρατίας. Θα κάνουν εναλλάξ δρομολόγια,

ανά μισή ώρα. Το τελευταίο δρομολόγιο από το πάρκο θα γίνει στις 13:30.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ

Στο ξενοδοχείο Best Western Plaza θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 η τελευταία συνέντευξη Τύπου των συνδιοργανωτών. Θα ανακοινωθούν  οι τελικές λεπτομέρειες της διοργάνωσης και το πρόγραμμα όλων των αγώνων (Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, 10χλμ., 5χλμ και 1.000μ.-Δημοτικών Σχολείων). Παράλληλα, θα δοθούν οι διαπιστεύσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕτης Ρόδου.

 

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook:  https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes