Στήριξη στον Μπενέτο Σπύρου, Υποψήφιο Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

Τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη και τη θεσμοθέτηση της Περιφέρειας όλοι διαπιστώνουμε ότι οι πολιτικές που ασκήθηκαν στο Νότιο Αιγαίο, από την κυβέρνηση και την Περιφερειακή αρχή, έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε χρεοκοπία πολιτική, κοινωνική και οικονομική.

Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στα νησιά μας έχουν οδηγήσει στην πλήρη διάλυση της Υγείας, στην διοικητική και ουσιαστική απομόνωση των νησιών και στην υποβάθμιση της παιδείας. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει βαλθεί να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία, τα φιλέτα των νησιών μας, σε μονοπώλια καταστρέφοντας την οικονομία του τόπου.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές πρέπει σήμερα να ορθωθεί ένα τείχος αντίστασης και αξιοπρέπειας. Πρέπει σήμερα να φωνάξουμε σε όλους τους τόνους ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας οδηγούν στη μιζέρια και την απομόνωση. Η δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι η συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις αποφάσεις. Οι δικές μας προτεραιότητες είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νησιωτών στην υγεία, την εκπαίδευση, την ευημερία.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο την υποβάθμιση της ζωής των νησιωτών.

Ζητάμε την αναβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα παράγει πολιτική και θα σχεδιάζει το μέλλον με όραμα.

Θέλουμε μια Περιφερειακή Αρχή που θα διεκδικεί και θα χτυπά το χέρι στο τραπέζι.

Ζητάμε την αναβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των νέων, των εργαζόμενων, των ανέργων και των μικρομεσαίων.

Θέλουμε ένα Περιφερειάρχη που θα έχει όραμα και διάθεση να ανατρέψει τις κατεστημένες νοοτροπίες και να οδηγήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε μια νέα εποχή.

Με αυτό το σκεπτικό βρεθήκαμε σε μια κοινή πορεία και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, για να υπερασπιστούμε τα νησιά μας και τους πολίτες της Περιφέρειας μας.

Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να κάνει την μεγάλη ανατροπή στη μοίρα ενός τόπου. Ο Μπενέτος Σπύρου απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορεί μια κοινωνία κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες να αναπτυχθεί και να μεγαλουργήσει.  

Οι εκλογές του Μάη είναι εκλογές ορόσημο για την χώρα μας και για την Περιφέρεια μας. Η νίκη των δυνάμεων της αριστεράς θα σηματοδοτήσουν μια συνολική ανατροπή στη χώρα και την Ευρώπη. Οι πολίτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία θα επιλέξουν την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και στην περιοχή μας. Οι πολίτες θα επιλέξουν να στείλουν στην ιστορία αυτούς που με τις πολιτικές τους καταδίκασαν τα νησιά μας. Οι πολίτες θα γυρίσουν στην πλάτη σε δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς που στηρίζονται και μάλιστα πλουσιοπάροχα από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο αέρας της ανατροπής θα γίνει και στην περιοχή μας αέρας νησιωτικής ανατροπής.

Καλούμε όλους τους πολίτες των νησιών μας να στηρίξουν τον Περιφερειακό Συνδυασμό «Νησιωτική Ανατροπή» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Μπενέτο Σπύρου.

 

Pin It on Pinterest