Στέλιος Φαρμακίδης: Οι εργαζόμενοι να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Οι εργαζόμενοι τον τελευταίο χρόνο καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα απέναντι σε ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας, από τα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι την βενζίνη και το ρεύμα η καθημερινότητα μας έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη και ακριβή. Είναι χιλιάδες οι οικογένειες οι οποίες δυσκολεύονται ακόμα και για τα βασικά για την επιβίωση τους. Την ίδια στιγμή που βρισκόμαστε στο τέλος μια σεζόν που έχουμε χορτάσει από πανηγύρια για το ότι σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όμως όλα αυτά τα ρεκόρ δεν αλλάζουν σε τίποτα την καθημερινότητα των εργαζόμενων στο νησί αλλά την κάνουν ακόμα πιο δύσκολη. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού όπως και σε άλλους κλάδους ζούνε στο πετσί τους την εντατικοποίηση, τα ωράρια λάστιχο, τις απλήρωτες υπερωρίες. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που όπως όλα δείχνουν μπροστά μας έχουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα για τις οικογένειες μας.

Το Συλλαλητήριο στην ΔΕΘ όπως και δεκάδες άλλα σε όλοι την Ελλάδα αποτελούν βήμα κλιμάκωσης και αγώνα και δείχνουν τον δρόμο για να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η εργατική τάξη πρέπει να στείλει για ακόμα μια φορά σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο, με την ένταση του αγώνα της απέναντι στους αντεργατικούς νόμους και ταυτόχρονα να βάλει μπροστά τις δικές της ανάγκες διεκδικώντας ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που με περίσσιο θράσος παρουσιάζει ότι παίρνει μέτρα με τα ψίχουλα που μας δίνει, που μέχρι να τα πιάσουμε τα έχει πάρει ο άνεμος.

Από κοντά σε αυτήν την προσπάθεια της κυβέρνησης και οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού που καλούνε τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή, να μην αντιδράνε και να βάλουν «πλάτη» στην προσπάθεια τις εργοδοσίας να βγάλει περισσότερα κέρδη γιατί με αυτόν τον τρόπο όλοι μπορούμε και κάτι να κερδίσουμε. Όλοι αυτοί που μας λένε ότι μπορούν να ταυτιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων με αυτά των αφεντικών, όλοι όσοι μιλάνε για εργασιακή ειρήνη, είναι αυτοί που με την στάση τους βάζουν πλάτη για να παγώσουμε των χειμώνα, να μας πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες και να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε τα βασικά για τις οικογένειες μας.

Οι εργαζόμενοι έχουμε αποκτήσει αρκετοί πείρα τα τελευταία χρόνια με τους αγώνες που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται σε όλοι την Ελλάδα. Από την CΟSCO μέχρι τα Λιπάσματα Καβάλας και απο την ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ μέχρι την e-food γνωρίζουμε πως όταν ήμαστε ενωμένοι και στην σωστή κατεύθυνση, όταν δεν το βάζουμε κάτω και σηκώνουμε κεφάλι, εκεί μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, μπορούμε να βάζουμε σοβαρά εμπόδια στα σχέδια τους.

Η ελπίδα βρίσκεται λοιπόν στα δικά μας χέρια, μπροστά και στην μεγάλη συγκέντρωση της ΔΕΘ, οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς πρέπει να βάλουμε μπροστά μαζί με τα σωματεία μας το δικό μας σχέδιο δράσης, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Στέλιος Φαρμακίδης

Μέλος Δ.Σ. του Ε.Κ.Ρ.

Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων CTS (ΟΤΕ) Δωδεκανήσου

Στέλεχος του ΠΑΜΕ

Pin It on Pinterest

Share This