ΕΧΑΘΗ η“ ΜΠΙΤΣ ”στην περιοχή ΑΦΑΝΤΟΥ

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» που κατά καιρούς εμφανίζεται στα Αφάντου ολοκλήρωσε τον μεγαλεπήβολο σχεδιασμό ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ μήκους 6 χιλιομέτρων (Βόρειο και Νότιο τμήμα),παραμερίζονταςή ξεχνώντας τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και του οικισμού με τους 7.000κατοίκους,++!

Οι «ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» (Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, και λοιποί), που κατά καιρούς επισκέπτονταν την παραλία, δήλωναν δημόσια (ΓΙΟΥ ΤΟΥΜΠΕ !) πως θα κάνουν το παν για να φέρουν ΓΡΗΓΟΡΑ την Ανάπτυξη στα Αφάντου… Και εμείς τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΜΕ ΕΓΚΑΡΔΙΩΣ ΜΕ ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ, μένοντας(όλοι) ικανοποιημένοι στο ότι ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ

ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΜΩΣ, ότι η πολυδιαφημισμένη ΑΝΑΠΤΥΞΗ θα είναι ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ καθώς συγκεντρώνει όλες τις δραστηριότητες στο παραλιακό μέτωπο, δημιουργώντας έτσι ένα ΝΕΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονατην υπόλοιπη ευρύτερη περιοχή.

Τα «ΝΕΑ ΑΦΑΝΤΟΥ», ή όπως αλλιώς θα λέγεται, θα έχουν πληθώρα πλεονεκτημάτων και υπηρεσιών (ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΘΕΜΑ) προς όφελος των επενδυτών (λίγοι), δημιουργώντας όμως ανισότητες στον υπόλοιπο πληθυσμό (πολλοί )του οικισμού «ΠΑΛΙΑ ΑΦΑΝΤΟΥ».

Στο προηγούμενο άρθρο μας, με τίτλο: «ΤΣΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΜΑΜΕ» στους προβληματισμούς και στα ερωτήματα που τέθηκαν, δεν είδαμε καμία αντίδραση – ενέργεια -ενημέρωση από τους αρμόδιους . Για αυτό σήμερα θέτουμε εκ νέου μερικά από τα ερωτήματά μας, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΜΕΙΣ…ΓΙΑ ΕΣΑΣ !!, για να τούς βγάλουμε και από τη δύσκολη θέση…

Ερώτημα 1ο: ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΆΡΧΟΝΤΕΣ έδωσαν την παρουσία τους στα κέντρα αποφάσεων για να πουν απλά «ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΑΝΤΟΥ» ; ; Τους ενημέρωσαν ότι η περιοχή «ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ»?

– Μάλλον… αφού τους συνόδευαν όταν έρχονταν στην περιοχή και έβγαζαν τις φωτογραφίες τους.

Ερώτημα 2ο:ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ότι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ φτάνει «ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ»;

Ναι, αλλά εσείς οι κάτοικοι δεν χρειάζεστε πολύ χώρο… ενώ η ανάπτυξη είναι τεράστια!

Ερώτημα 3ο: Από τα 6000 μέτρα παραλιακού μετώπου ,έμειναν ελεύθερα μόνο 40 μέτρα στην εκβολή του ποταμού. Μόνο αν ήμασταν ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ θα χωρούσαμε. Πάλι θα μας διώξουν και από εκεί, από εκεί που έχουν ως ΦΥΣΙΚΟ ΧΩΡΟ οι πάπιες. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ; ; ; Που θα πάμε ;

Βάλτε το χέρι στην τσέπη και ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΔΙΠΛΑ, στις ελεγχόμενες προσβάσεις προς την παραλία… ΑΠΛΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ…ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

Ερώτημα 4ο:Ναι αλλά από ότι φαίνεται, όλοι εμείς(μαζί) θα ψάχνουμε αλλού για άλλη παραλία και μάλλον στο απώτερο μέλλον ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΗΣΙ.

Δεν τις βαρεθήκατε τις ίδιες παραλίες; Μην ξεχνάτε ότι έχει και καρχαρίες, όπως έλεγαν κάποιοι… Ευκαιρία να δείτε και άλλα νησιά!

Ερώτημα 5ο:Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «είναι λάτρης της Κολύμβησης, που κάνει καλό και στα ψυχολογικά».

Εννοούσε σε θερμαινόμενη πισίνα.

Ερώτημα 6ο:Διάβασαν τους τελικούς όρους του διαγωνισμού;

Αυτοί δεν ξέρουν, δεν είναι ειδικοί… Οι «άλλοι» έχουν εμπειρία στην Ανάπτυξη, ξέρουν τι κάνουν!

Ερώτημα 7ο:Ούτε διάβασαν τις ειδικές διατάξεις με τα «ΛΕΟΝΤΕΙΑ»προνόμια;

Αυτοί οι νόμοι είναι πολυσέλιδοι με πολλά ψιλά γράμματα.

Ερώτημα 8ο:Εμάς ποιος θα μας ενημερώσει για την εξέλιξη των πραγμάτων;

Τι την θέλετε την ενημέρωση; Λίγη υπομονή και θα τα δείτε έτοιμα!

Ερώτημα 9ο :Θα κλείσουν όλα;

Σιγά – σιγά, λίγο – λίγο… ούτε που θα το καταλάβετε.

Ερώτημα 10ο:Οι πινακίδες σήμανσης θα γράφουν «ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΦΑΝΤΟΥ»;

Έκπληξη! Θα είναι ένας συνδυασμός με όνομα παγκοσμίου φήμης.

Ερώτημα 11ο:Για το μικρό τμήμα που μας είχε παραχωρηθεί για την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στο παραλιακό μέτωπο(έχοντας και έτοιμη από το 2006 οριστική μελέτη),τι γίνεταιτώρα;

-Τόσο καιρό γιατί δεν μας το θυμίσατε; Τώρα… ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ… Θα πάει και αυτό για καλό σκοπό ,ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ “ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”.

Ερώτημα 12ο:Δεν δικαιούμαστε και εμείς, έστω για τα μάτια του κόσμου, ένα κομματάκι ΓΗΣ από την παραλία;

– Μην είστε αχάριστοι! Σας φέραμε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!. Εξάλλου, να είστε ξύπνιοι, «ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ» θα δουλεύετε με εμάς. Θα δημιουργήσουμε πολλές δουλειές και θέσεις εργασίας.

Φτάνει αυτή η καραμέλα με τις θέσεις εργασίας… ΓΕΜΙΣΑΜΕ ! «Ξεχείλωσε»…

Η Ιστορία έχει δείξει πως όταν χάνεις τη ΓΗ σου, καταντάς ένας φιλοξενούμενος, ζεις με τους δικούς τους όρους. Όταν χάσεις και το πόσιμο ΝΕΡΟ (προς το παρόν το έχουμε ), τότε ούτε να ζήσεις δεν μπορείς. ΓΗ και ΥΔΩΡ, αυτά τα δυο ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ζητούσαν από τους λαούς, οι “ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ”…

Παραδίδοντας τη ΓΗ και το ΥΔΩΡ μας υποτασσόμαστε στην εξουσία του υπερπλουτισμού ,δηλαδή ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ.

ΤΕΛΙΚΑ, θέλουμε «Γῆν καί ὕδωρ» ανάπτυξη για λίγους, ή ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ?

Υγ.: Επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, κρατήστε το σκίτσο.!!

Σταμάτης Καβάδας

πρ. Δήμαρχος Αφάντου

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest