Χρόνια πολλά στους ναυτικούς, στους σφουγγαράδες, στους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος

Στέφανος Δράκος: Χρόνια πολλά στην Κω και την Κάλυμνο
Χρόνια πολλά στους ναυτικούς, στους σφουγγαράδες, στους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος
Διπλή εορτή σήμερα για τα Δωδεκάνησα, την Κω και την Κάλυμνο. Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, ο Πολιούχος Κω και Καλύμνου και προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάζεται παραμονή και ανήμερα της εορτής, ο Πολιούχος και Θαλασσάρχης Άγιος Νικόλαος.
Στην Κάλυμνο τελέσθηκε το μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως των σφουγγαράδων, των ναυτικών και ακολούθησε λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου. Την Εικόνα έφεραν στους ώμους τους, άνδρες του Λιμενικού Σώματος, συνοδευόμενοι από άγημα είκοσι (20) ανδρών.
Εάν και δε βρίσκομαι σήμερα στην Κάλυμνο, τον τόπο μου, νοερά, ψυχικά και πνευματικά βρίσκομαι εκεί, δίπλα στους Δωδεκανήσιους συμπολίτες μας, κοντά στους ανθρώπους της Χριστιανοσύνης, της θρησκείας και της βαθιάς πίστης. Τιμώ και δοξάζω τον Άγιο Νικόλαο, τον προστάτη των ναυτικών, των ανθρώπων της θάλασσας, στο βίο του οποίου περιγράφονται μία σειρά από θαύματα που συνδέονται με το απέραντο γαλάζιο του πελάγους.
Χρόνια πολλά σε όλους όσοι εορτάζουν σήμερα, είτε λόγω ονομαστικής εορτής, είτε λόγω βαθιάς πίστης. Χρόνια πολλά στους σφουγγαράδες, στους ναυτικούς, στους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, που υπό αντίξοες συνθήκες, φυλάττουν Θερμοπύλες και καλούνται να διαχειριστούν σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα, όπως είναι το μεταναστευτικό – προσφυγικό.
Χρόνια πολλά και συγχαρητήρια για τον άρτιο συντονισμό απόδοσης των τιμών στη μνήμη του Αγίου Νικολάου, προς το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κω και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, καθώς και προς το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παϊσιο.
Στέφανος Δράκος
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Pin It on Pinterest