Πρόταση για Σταθμό Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Καλύμνου’

Με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλύμνου, κ. Σοροκάκη, αλλά και εργαζόμενους στο νοσοκομείο συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου αλλά και οι δυνατότητες βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι:

«Πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο προγραμματισμός των 2.000 προσλήψεων στον τομέα της υγείας το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Υπενθυμίζω ότι ο συγκεκριμένος αριθμός συμφωνήθηκε από τα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας, ενώ υπάρχει κυβερνητική δέσμευση ότι θα καλυφθούν, κατά προτεραιότητα, τα κενά που υπάρχουν στις δομές δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές».

Ο κ. Κόνσολας που είχε και συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Αιμοδοτών ανέδειξε και το ζήτημα της δημιουργίας Σταθμού Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε:

«Στην Κάλυμνο υπάρχει ένα ισχυρό και δραστήριο κίνημα εθελοντών αιμοδοτών, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Θεωρώ ότι η δημιουργία Σταθμού Αιμοδοσίας θα καλύψει τις ανάγκες του νησιού. Αυτό προϋποθέτει, φυσικά, την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή αλλά και επιπλέον προσωπικό».

Σε συνέχεια όλων αυτών και μετά από τη συνεργασία που είχε ο βουλευτής με τον υποδιοικητή ΔΥΠΕ, κ. Χ. Πλάτση, δρομολογείται η δημιουργία Σταθμού Αιμοδοσίας.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η ενίσχυση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής με αντιδραστήρια αλλά και η δέσμευση ενός πρώτου πόσου για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες, ενώ θα υπάρξουν ενέργειες για την ενίσχυση με προσωπικό.

Pin It on Pinterest