Σκληρή αερομαχία ελληνικών Mirage 2000-5 με τουρκικά F-16 στο Αιγαίο

Με μια σκληρή αερομαχία στο Αιγαίο συνοδεύτηκαν οι σημερινές  δεκάδες παραβιάσεις της τουρκικής Αεροπορίας. Πιο συγκεκριμένα 6 τουρκικά F-16 εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό επιχείρησαν να προκαλέσουν σε εικονική αναμέτρηση μετά από αρκετό καιρό τα readiness της ΠΑ.

Η εικονική, πλην όμως σκληρή εμπλόκή και επικίνδυνη ταυτόχρονα καθώς και τα τέσσερα εμπλεκόμενα μαχητικά ήταν οπλισμένα σημειώθηκε Β.Δ. της Λέσβου όταν δύο Mitage 2000-5 που είχαν απογειωθεί από την Σκύρο ήρθαν αντιμέτωπα με δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 τα οποία είχαν απογειωθεί από το Μπαλί Κεσίρ.

Η εμπλοκή  που ξεκίνησε στα 20.000 πόδια περίπου κατέληξε στα 10.000 πόδια  κράτησε περίπου 5 λεπτά και τερματίστηκε αφού τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν προς τις τουρκικες ακτές καταδιωκόμενα απο τα Mirage 2000 μέχρι τα όρια του ελληνικού  FIR.

Ανώτεροι αξιωματικοί της ΠΑ που παρακολούθησαν όλη την εμπ0λοκή 2 Vs 2 από το ΕΚΑΕ σημείωσαν με νόημα πως «τα Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας είχαν εύκολη ημέρα σήμερα».

Κατά τα άλλα τόσο τα 6 τουρκικά F-16 όσο και το ένα CN-235 πραγματοποίησαν σήμερα 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 22 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) πρακτικά σε όλο το Αιγαίο από το Βόρειο, Κεντρικό μέχρι και το Ν.Α. Αιγαίο, 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest