Απειλούν τη ζωή τουρκοκύπριας πολιτικού – Εκβιασμοί μετά τη δήλωσή της ότι το 1974 ο τουρκικός στρατός βίασε Ελληνοκύπριες

Απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα δέχεται τις τελευταίες μέρες από εθνικιστές και άλλα ακραία στοιχεία η τουρκοκύπρια Ντογούς Ντεργιά, γιατί στη βουλή του παράνομου καθεστώτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου είπε ανοιχτά ότι το 1974 ο τουρκικός στρατός βίασε Ελληνοκύπριες γυναίκες.

Η Ντογούς Ντεργιά, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), δέχθηκε, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, και ωμούς εκβιασμούς ότι, αν δεν σταματήσει να μιλά γι’ αυτά τα θέματα, θα πέσει και η ίδια θύμα βιασμού.

Στην ομιλία της η Ντογούς Ντεργιά ανέφερε μεταξύ άλλων:«Οι Ελληνοκύπριοι έζησαν τον πόνο των αγνοουμένων, των νεκρών και της προσφυγιάς. Ήταν θύματα βιασμών. Η Εκκλησία επέτρεψε το 1974 τις εκτρώσεις, ακριβώς λόγω των βιασμών από τον τουρκικό στρατό». Για αυτό, πρόσθεσε, «την ώρα που φωνάζουμε για το δίκαιο και τον πόνο μας, να μην ξεχνούμε το δίκαιο και τον πόνο άλλων ανθρώπων».

Pin It on Pinterest