“ΣΚΛΗΠΕΝΑ ΜΟΥΙΣΜΑΤΑ” -Το άψογο πάντρεμα της τέχνης, του χιούμορ και της παράδοσης ! Πλούσιο Φωτορεπορτάζ

Χορηγός επικοινωνίας: rodosreport.gr

 Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν από την κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου οι θεατές της πρεμιέρας της θεατρικής Παράστασης “Σκληπενά Μουϊσματα” που  ανέβασε με απόλυτη επιτυχία η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού & Εξωραιστικού Συλλόγου Ασκληπειού. 

Για ακόμα μια φορά η νεολαία του Ασκληπιειού απέδειξε ότι η παρουσία της στα κοινά και τα πολιτιστικά δρώμενα είναι πάντοτε δυναμική, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με το ταλέντο τους επί σκηνής.

Η πλοκή του έργου γυρνάει το χρόνο πίσω στο 1950, όταν στην απλοϊκή καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού, εισβάλουν Αμερικανοί με σκοπό να γυρίσουν μια ταινία για τη ζωή στο χωριό. Εκεί το κουτσομπολιό και η βιασύνη έφερε τις παρεξηγήσεις και κάπως έτσι εξελίσσεται το έργο.

Η θεατρική παράσταση παντρεύει με άψογο τρόπο την τέχνη του θεάτρου με την παράδοση του χωριού, τα ήθη και τα έθιμα ενώ δεν λείπει  το άφθονο γέλιο μέσα από τα δρώμενα με κωμική χροιά  και την συνοδεία των ευχάριστων μαντινάδων από τους Γιαννά Στέργο, Παπαβασιλείου Βασίλη, Περσελή Θεοδόση και Ορφανό Βασίλη. Ανεπανάληπτη η παρουσία της Τρέχα Λίτσας που με τα παραδοσιακά σκληπενά τραγούδια που απήγγειλε προκάλεσε έντονα συναισθήματα συγκίνησης.

Το έργο έγραψε η Μαρία Αϊβάζη σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Τρέχα, ενώ την μουσική επιμέλεια είχε ο Βασίλης Ορφανός και τα υπέροχα σκηνικά επιμελήθηκε η Στεργούλα Λαουδίκο. Το έργο  διασκευάστηκε στη Σκληπενή διάλεκτο με τη βοήθεια των Παπαβασιλείου Βασίλη, Παναγιώτη Ματσάγκου και της Στέλλας Λαουδίκου.

Την θεατρική παράσταση άνοιξε με ευχαριστήριο πρόλογο ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασκληπιειού Γιώργος Οικονομίδης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο σκηνοθέτης Κώστας Τρέχας που κατάγεται από το Ασκληπιειό και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος πολιτισμούς Σάββας Διακοσταματίου.

Άξιοι πολλών συγχαρητηρίων για την προσπάθεια τους όλοι οι συντελεστές της οργάνωσης και  οι ηθοποιοί: Σταύρος Κούρτης, Νικολέρη Ελένη, Γεωργά Ανδριάνα, Παπαγιάννη Ελένη, Χούλη Εμμανουέλα, Πεταλάς Μανώλης, Καραγεωργίου Φίλιππος, Καζούλη Φαίδρα, Γιαννά Γεωργία, Κούρτης Μανώλης, Κατσαρού Ζήνα, Πέθακα Φωτεινή και Αλεξίου Εμμανουέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις θα διατεθεί για την μικρή Ελπίδα από τα Αφάντου που χρήζει άμεσης ιατρικής παρακολούθησης και θεραπείας.

Μια ακόμα θεατρική παράσταση την Παρασκευή 21 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις 20.30

Απολαύστε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη θεατρική παράσταση:

Χορηγός επικοινωνίας: rodosreport.gr

Pin It on Pinterest