Το “ΡΟΡΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ” συγχαίρει τον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο για την πρωτιά του και στη Φυσική!

Ένας μαθητής του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» πέτυχε τη μέγιστη διάκριση (1η θέση) στη δεύτερη και τελευταία φάση του 24ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικής και κατόρθωσε να είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Φυσικής. Πρόκειται για τον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο του Κωνσταντίνου και της Ελένης (μαθητή της Γ΄ Λυκείου).

Ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος προκρίθηκε από όλες τις φάσεις των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών Φυσικής που πραγματοποιήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά και κατέκτησαν στην τελική φάση των διαγωνισμών την 1η θέση. Μετά την επιτυχία του αυτή αποτελεί πλέον μέλος της πενταμελούς Εθνικής Ομάδας Φυσικής. Ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας λαμβάνοντας μέρος στην 45η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί στο Kazakhstan στις 13-21 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της 31ης Βαλκανικής Ολυμπιάδας Μαθηματικών 2014. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 29 χώρες.Με βάση τα αποτελέσματά του ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο επιτυγχάνοντας άριστη επίδοση.

Επίσης, κατά το σχολικό έτος 2012-2013 συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα Μαθηματικών και έλαβε μέρος στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Κολομβία. Σ’ αυτή την κορυφαία μαθηματική διοργάνωση είχαν λάβει μέρος οι 528 καλύτεροι μαθητές της υφηλίου στα Μαθηματικά. Κατόπιν των τελικών αποτελεσμάτων ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος, μαθητής τότε της Β΄ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», κατέκτησε εύφημη μνεία. Η διάκριση αυτή του Αθηναγόρα Σκιαδόπουλου αποτέλεσε συνέχεια του Χάλκινου Μεταλλίου που κέρδισε στην 30η Βαλκανική Ολυμπιάδα 2013, που έγινε στην Κύπρο.

Επισημαίνεται ότι ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος είναι ο πρώτος Δωδεκανήσιος μαθητής που είχε συμμετοχή σε δύο συνεχόμενες Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών στις οποίες πέτυχε διάκριση. Επίσης, είναι ο πρώτος μαθητής στην Ελλάδα που θα έχει συμμετοχή φέτος σε δύο Ολυμπιάδες (Μαθηματικών και Φυσικής).

Ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος θα συμμετέχει φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά στη 55η Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών 2014 που θα διεξαχθεί στο Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής από 3 έως 13 Ιουλίου και για πρώτη φορά στην 45η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί στο Kazakhstan από τις 13 έως τις 21 Ιουλίου.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο για τις ιδιαίτερα σημαντικές και υψηλές διακρίσεις του. Ευχόμαστε ολόψυχα να έχει κάθε επιτυχία τόσο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα όσο και στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής. Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα μας ξανακάνει όλους περήφανους με τις επιτυχίες του.

Pin It on Pinterest