Σύσκεψη με θέμα την κρουαζιέρα και τα προβλήματα που εμφανίζονται από τις λιμενικές – και όχι μόνο

 

Σύσκεψη με θέμα την κρουαζιέρα και τα προβλήματα που εμφανίζονται από τις λιμενικές – και όχι μόνο – υποδομές της Ρόδου συγκλήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου. Από τη σύσκεψη απουσίαζε λόγω ασθενείας ο δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς, υπό την προεδρία του οποίου ήταν προγραμματισμένη να γίνει, και εκπροσωπήθηκε αρχικά από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Καμπουρόπουλο και στη συνέχεια από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και δημαρχεύοντα κ. Τσουκαλά, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ.α Λ.Φτακλάκη.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες, εκ μέρους της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, ο αντιπρόεδρός της κ. Μιχ. Λάμπρου και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης κ.κ. Κουμπενάς Γ. (γεν. γραμματέας), Καλούδης Αντ. και Φιλανδριανός Γιώργος. Την αντιπροσωπεία συνόδευαν οι τουριστικοί πράκτορες κ.κ. Τσαμπ. Χατζημιχχάλης και Γ. Γεωργιάδης. Εκ μέρους των λιμενικών αρχών παρόντες ήσαν ο Περιφερειακός Λιμενάρχης Δωδεκανήσου κ. Ι. Αργυρίου, ο νέος λιμενάρχης Ρόδου κ. Ν. Αρμπουνιώτης και ο κ. Παν. Ντόκος της Ασφάλειας Λιμένα.

Το Λιμενικό Ταμείο εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρός του κ. Τσ. Τσακίρης και η Διευθύντρια Τεχν. Υποδομών κα Μαρίκα Δεληγιάννη.

Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε αφορούσε κυρίως τον εντοπισμό των αιτίων για την κάμψη που παρουσίασε την τελευταία τουριστική περίοδο ο τουρισμός κρουαζιέρας, οι παρεμβάσεις που απαιτείται να γίνουν τόσο σε επίπεδο υποδομών λιμενικών εγκαταστάσεων όσο και στις γενικότερες υποδομές της πόλης και του νησιού ώστε να μπορεί η Ρόδος να διατηρήσει τον χαρακτήρα του home-port και ο ρόλος της προβολής της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου, αφού για τον τουρισμό κρουαζιέρας σημασία έχει να υπάρχουν και άλλα λιμάνια που να προσεγγίζουν τα πλοία νέας γενιάς.

Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της Ρόδου και της Περιφέρειας, από την πλευρά τους, έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής στενότητας και της γραφειοκρατικής εμπλοκής, στα οποία οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν με παρεμβάσεις τους, ώστε να ξεπεραστούν.

 

Pin It on Pinterest