Περισσότεροι από 150 περιπατητές στην δράση «Πάμε για περπάτημα; Γυμναζόμαστε γνωρίζοντας τη Ρόδο μας»

 

Με σύμμαχο τον καιρό και την καλή διάθεση των συμμετεχόντων, την Κυριακή 27 Απριλίου, ολοκληρώθηκε η δράση «Πάμε για περπάτημα; Γυμναζόμαστε γνωρίζοντας τη Ρόδο μας» που διοργάνωσε το τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Περισσότεροι από 150 περιπατητές όλων των ηλικιών έδωσαν ραντεβού στην κεντρική πλατεία του γραφικού χωριού Μεσαναγρός για να θαυμάσουν την ομορφιά της φύσης μέσα από μια διαδρομή που σχεδίασε το Ροδιακό Δάσος.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου όπου επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο που διέθεσε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ΡΟΔΑ κ. Καρατζιάς Δημήτριος με κατεύθυνση τον παραδοσιακό οικισμό. Στη διαδρομή, μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη γλαφυρή ξενάγηση του κ. Θεοφάνη Μπογιάνου τον οποίο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Σάββας Διακοσταματίου και η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού ευχαριστούν θερμά για την εθελοντική προσφορά του.

Η κύρια διαδρομή του περιπάτου περιλάμβανε πεζοπορία συνολικού μήκους έξι χιλιομέτρων με πρώτο προορισμό το γραφικό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής. Καθ’ όλη τη διάρκεια, οι πεζοπόροι εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για την τοπική χλωρίδα μέσα από πληροφορίες που παρείχαν οι ειδικοί επιστήμονες του Ροδιακού Δάσους.

Έπειτα από μία σύντομη στάση στο προαύλιο της εκκλησίας για τις απαραίτητες ανάσες, ακολούθησε πορεία προς τον καταρράκτη της περιοχής όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν ένα τοπίο απαράμιλλου φυσικού κάλλους.

Στο τέλος της διαδρομής οι πεζοπόροι κατέληξαν στο πανηγύρι του Αγίου Θωμά συμμετέχοντας στο παραδοσιακό γλέντι και απολαμβάνοντας λιχουδιές της τοπικής γαστρονομίας. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Σάββας Διακοσταματίου χαιρετίζει τη δράση και ευχαριστεί τους Εθελοντές Σαμαρείτες για την υγειονομική κάλυψη και την αδιάλειπτη προσφορά τους.

Η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου σας εύχεται καλό καλοκαίρι κι ανανεώνει το ραντεβού με τους πεζοπόρους για νέες διαδρομές τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

 

Pin It on Pinterest