“Συνεχίζεται το πρόγραμμα ‘’ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ’’”

Επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για το θέμα της διασφάλισης των πόρων για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του προγράμματος και για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, ενώ είχε αναδείξει και το ζήτημα της καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα.

Ο κ. Κόνσολας ενημερώθηκε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και μετά τις 30.9.2014 ενώ θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση των συμβάσεων, όσων απασχολούνται σε αυτό.

Σε ό, τι αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, υπάρχει η δέσμευση ότι αυτή θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει:

«Είναι θετική η συνέχιση του προγράμματος και για την επόμενη χρονιά.

Περιμένω να υπάρξει διορθωτική παρέμβαση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση-Κατάρτιση-Απασχόληση» για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότησή του και για τα επόμενα χρόνια.

Και φυσικά πρέπει να μετεξελιχθούν οι υπηρεσίες του προγράμματος, υπάρχει η τεχνογνωσία αλλά και οι προϋποθέσεις για αυτό».

Pin It on Pinterest