Συνέντευξη του Υποψηφίου Δημάρχου Σύμης Λουκά Καραγιάννη στο rodosreport

ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: “είμαι έτοιμος να αναλάβω και ζητάω την βοήθεια και την υποστήριξη όλων των συμπατριωτών μου τους οποίους και γνωρίζω και σέβομαι και εκτιμώ”

Συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Σύμης Λουκά Καραγιάννη  για το rodosreport  στην Ανδριάνα Κυπραίου και στον Πάνο Παπαγεωργίου

Ο Λουκάς Καραγιάννης, γεννήθηκε στη Σύμη όπου και μεγάλωσε το 1959. Έγγαμος με δυο παιδιά πλέον αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Σύμης έχοντας ασχοληθεί για χρόνια με την πολιτική και τα κοινά του τόπου του

  1. Τι σας ώθησε να θέσετε τον εαυτό σας υποψήφιο Δήμαρχο Σύμης;

Δεν είμαι ένα καινούργιο πρόσωπο στην πολιτική. Είμαι ένας άνθρωπος που εδώ και είκοσι χρόνια από διάφορες θέσεις ασχολιόμουν με τα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ποτέ δεν ήμουν ένας απλός θεατής των προβλημάτων που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η Σύμη. Ήμουν και θα είμαι πάντα παρών με όραμα και ιδέες για μία καλύτερη Σύμη. Υπήρξα :

Α) Πρόεδρος της Ένωσης Συμιακών Νέων, ο Νηρέας

Β) Κατά περιόδους συνεργάτης στο υπουργείο Εσωτερικών σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης

Γ) Κατά περιόδους συνεργάτης στο υπουργείο Εργασίας σε θέματα εργασιακά

Δ) Κατά περιόδους συνεργάτης στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σε θέματα θαλάσσιων συγκοινωνιών

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα, αφουγκραζόμενος τη θέληση του κόσμου για αλλαγή.  Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μηδενίζουν τα πάντα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν αρκετά αλλά πιστεύουμε εγώ και οι συνεργάτες μου ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα και θέλουμε να δώσουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα του νησιού.

  1. Πως εκτιμάτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Σύμη;  

Ευτυχώς και ο τουρισμός !!

Ο τουρισμός είναι η κυριότερη πηγή εσόδων για το νησί μας, πιστεύω ότι παρά την συνεχή προσέλευση των τουριστών, δεν έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή σε αυτόν τον τομέα, δεν έχουν γίνει οι ενέργειες που θα έπρεπε και το νησί δεν έχει λάβει αυτό που πραγματικά του αξίζει. Ένα πολύ μικρό παράδειγμα, χωρίς να θεωρηθεί κακόπιστο, δεν μπορεί τα δύο τελευταία χρόνια το κέντρο του τουρισμού, ο γυαλός της Σύμης, να μην έχει μία δημοτική τουαλέτα. Είναι απαράδεκτο το 2014 αυτό, εάν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη.

  1. Ποιες είναι οι δικές σας δεσμεύσεις απέναντι στους κατοίκους της Σύμης;

Ισοπολιτεία !!!

Όλοι οι πολίτες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ο Δήμος πρέπει να είναι ανοικτός καθημερινά, να δέχεται τους Δημότες και να ακούει τα προβλήματα τους. Οι υπηρεσίες οφείλουν να λειτουργούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς να υπάρχει δικός μας και δικός σας.

symiport_cafeview2

  1. Ιεραρχώντας τα προβλήματα που θα δώσετε περισσότερη βαρύτητα;

Α) Υγεία (Αποχετευτικό – Νερό)

Η Ενωτική Δύναμη ύψιστο καθήκον της έχει να μην υπάρχει συμπατριώτης μας που να νιώθει ανασφάλεια εάν του παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα είτε λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού είτε λόγω προβλήματος θαλάσσιας συγκοινωνίας.

Β) Καθαριότητα

Γ) Κυκλοφοριακό

Δ) Συγκοινωνίες

  1. Ποιοι άνθρωποι πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο σας, νέοι στην πολιτική σκηνή ή έμπειροι;

Προσπάθεια του συνδυασμού μας είναι να πλαισιώνεται από ανθρώπους και νέους και έμπειρους στην πολιτική σκηνή του τόπου. Θέλουμε ανθρώπους που να διαθέτουν την εμπειρία, την τεχνογνωσία αλλά και απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας και της εργασίας που να γνωρίζουν τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Ο συνδυασμός είναι ανοικτός για όλους τους Δημότες μας, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία του νησιού.

  1. Γνωρίζετε πλέον πως οι πόροι στην αυτοδιοίκηση είναι πολύ περιορισμένοι, πως θα καταφέρετε να αντεπεξέλθετε στις δεσμεύσεις σας;

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται περισσότερο νοικοκύρεμα γιατί κακά τα ψέματα όπως λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν, χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του που μπορούν να φέρουν έσοδα και η Ενωτική Δύναμη είναι αποφασισμένη να δουλέψει σκληρά γι´αυτό.

  1. Βλέποντας στο μέλλον πως οραματίζεστε το νησί της Σύμης;

Είμαστε από τους τυχερούς ανθρώπους που ζούμε σε ένα τόσο όμορφο και ευλογημένο από τη φύση νησί. Οραματιζόμαστε ένα νησί με ανάπτυξη και ευημερία, ακόμη πιο γνωστό στον κόσμο, όπου οι κάτοικοι θα αισθάνονται ασφάλεια, σιγουριά και ικανοποίηση στην καθημερινότητα τους.

  1. Ποια είναι η δική σας άποψη απέναντι στα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια;

Απογοήτευση – Θλίψη – Θυμός.

Έχοντας επίγνωση όλων αυτών των προβλημάτων και κατανοώντας πόσο μεγάλο είναι το μερίδιο ευθύνης, είμαι έτοιμος να αναλάβω και ζητάω την βοήθεια και την υποστήριξη όλων των συμπατριωτών μου τους οποίους και γνωρίζω και σέβομαι και εκτιμώ.

– Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή την σύντομη συζήτηση.Καλή επιτυχία στην εκλογική σας αναμέτρηση.

– Σας ευχαριστώ θερμά, στη διάθεση σας και των συμπολιτών μου.

Σύντομο Βιογραφικό του Λουκά Καραγιάννη

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΝΟΜΑ: ΛΟΥΚΑΣ

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 25-05-1959

1531565_1381241772132381_1302661594_n

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΣΥΜΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΕΓΓΑΜΟΣ –ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΓΥΑΛΟΣ – ΣΥΜΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2246072737 / 6946441448

E –mail: lkaragiannis@hotmail.com

ΣΠΟΥΔΕΣ

1983 ΠΤΥΧΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ- ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

1976 ΠΑΝΟΡΜΙΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΜΗΣ

ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

25 ΕΤΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ – ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

 

Pin It on Pinterest

Share This