Με αυξημένες νεφώσεις και πρόσκαιρες καταιγίδες ο καιρός την Κυριακή στην Ρόδο!

Φωτο Σταύρος Κεσεδάκης 01.03.2014

Ο άστατος καιρός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Κυριακής και στην Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά για την Ρόδο

Με δύο πρόσωπα αναμένεται να παρουσιαστεί λοιπόν η Κυριακή για το νησί της Ρόδου αφού οι νεφώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρόμεσημβρινές ώρες δείχνουν να έχουν μια πιθανότητα για τοπικές βροχές και κυρίως στο βόρειο τμήμα του νησιού
Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις αραιώνουν σταδιακά και θα έχουμε πρόσκαιρη βελτίωση των συνθηκών στο νησί.

Ο κύριος όγκος του μετώπου φαίνεται να επηρεάζει κυρίως τα Τούρκικα παράλια όπου θα υπάρχει σημαντική δραστηριότητα γιαυτό και τονίζουμε την πιθανότητα βροχών στα βόρεια και λιγότερο στα κεντρικά  του νησιού μας.

Οι άνεμοι αρχικά 6-7 μποφόρ νοτιοανατολικών διευθύνσεων σε σταδιακή εξασθένηση το μεσημέρι θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες παραμένουν καλές και θα κυμανθούν στην πόλη από 12°C έως 16°C στα κεντρικά απο 8°C έως 15°C και στα νότια απο 12°C έως 17°C βαθμούς

Η υγρασία απο 65 μέχρι 88%.

Αναλυτικά για τα Δωδεκάνησα

Όσο αφορά τα υπόλοιπα νησιά του νομού, στα νοτιότερα νησία μας (Καρπαθο,Κάσο,Καστελόριζο ) η πιθανότητα φαινομένων θα είναι μικρή.

Από το ύψος της Ροδου όμως και βορειότερα τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι αναμένονται βροχές και πιθάνών ισχυρές καταιγίδες με αρκετή ηλεκτρική δραστηριότητα να της συνοδεύει.

Δεν αποκλείοντε ξεσπασματα με σύντομες χαλαζοπτώσεις.

Υφεση και βελτίωση αναμένεται και εκεί απο το απόγευμα.

Οι άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων αρχικα 6-7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση επίσης.

Οι θερμοκρασίες απο 7°C έως 14°C βαθμούς στα πολύ βόρεια νησιά μας και απο 8°C έως 16°C στα κεντρικά και νότια του νομού.

Τα τελευταία στοιχεία για την καθαρά Δευτέρα δειχνούν μια βροχερή μέρα σε γενικές γραμμές με περαιτέρω επιδείνωση απο το μεσημέρι.
Σε κάθε περίπτωση η ανανέωση των στοιχείων ειναι υπο μελέτη και θα έχετε συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση απο τον Κυκλώνα Ρόδου.

Να είσαστε όλοι καλά

Σταύρος & Γιάννης

Κυκλώνας Ρόδου

Pin It on Pinterest