Συνεδρίαση Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών – Στόχος η ενίσχυση των εσόδων

Η συγκρότηση σε Σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών, μετά  και την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής νέων οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η πορεία του έργου του Ιδρύματος  και η ενίσχυση των πόρων, απασχόλησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του δημάρχου.

Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, αντιπρόεδρος ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Πάππου και ταμίας ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ιάκωβος Γρύλλης. Ως γνωστόν τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου απαρτίζουν οι κύριοι Γιώργος Πόκκιας ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σαρρής, ο πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Βασίλης Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ρόδου  Γεώργιος Γκουτζιαμάνης και ο διευθύνων σύμβουλος Μιλτιάδης Λογοθέτης.

Στόχος του διοικητικού συμβουλίου, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος,  είναι η ενίσχυση των εσόδων του Ιδρύματος με την ευαισθητοποίηση των πολιτών που θα κληθούν να στηρίξουν τις δράσεις του, σε ότι αφορά κυρίως τις υποτροφίες που διατίθενται για τις μεταπτυχιακές σπουδές  Δωδεκανησίων πτυχιούχων.

Για το σκοπό αυτό το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα διαθέσει το ποσό των 5.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος Ρόδου πέραν της γραμματειακής υποστήριξης του Ιδρύματος, επειδή ο αρμόδιος επίτροπος δεν εγκρίνει τη διάθεση πόρων από το Δήμο στο Ίδρυμα, προσανατολίζεται στη διοργάνωση εκδήλωσης ώστε να εξευρεθούν πόροι για τη στήριξη του έργου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεταπτυχιακές σπουδές έχουν ως αντικείμενο τη χλωρίδα της Χάλκης, τη γεωθερμία της Νισύρου, τα Βυζαντινά της Σύμης, την επιχειρηματικότητα των γυναικών, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού Δωδεκανήσου  και άλλα

Pin It on Pinterest