Αεροπορική σύνδεση Ρόδου – Κωνσταντινούπολης από τις 12 Ιουνίου από την τούρκικη εταιρία Bora Jet

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:00 στο Δημαρχείο της Ρόδου συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου κυρίου Στάθη Κουσουρνά με τους εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας Bora Jet η οποία εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κύριος Onur Akgul, διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας, ο κύριος Kemal Bilgin, υποδιευθυντής πωλήσεων της εταιρίας, ο κύριος Mustafa Kizilca, ιδιοκτήτης του τούρκικου πρακτορείου ταξιδίων TurmarTravel που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στη Ρόδο, η κυρία Munevver Polat, υπεύθυνη πωλήσεων του πρακτορείου TurmarTravel, ο κύριος Αυγερινός Παπασάββας, ιδιοκτήτης του γνωστού τουριστικού πρακτορείου Pellos Travel που δραστηριοποιείται στη Ρόδο, η ξενοδόχος κυρία Μαριέττα Παπαβασιλείου και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της εταιρίας παρουσίασαν στο Δήμαρχο την αεροπορική εταιρία Bora Jet. Σύμφωνα με όσα είπαν, η εταιρία διαθέτει πέντε σύγχρονα αεροπλάνα τα οποία πραγματοποιούν προγραμματισμένες πτήσεις ενώ στο στόλο τους εντάσσεται και ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος, το ακριβότερο στον κόσμο, το οποίο ενοικιάζεται από ιδιώτες και πραγματοποιεί ιδιωτικά δρομολόγια. Η εταιρία πέρυσι μετέφερε συνολικά 400.000 επιβάτες ενώ φέτος αναμένεται να εξυπηρετήσει 1.000.000 επιβάτες. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας κύριος Yalcin Ayaslin είναι επιστήμονας της Nasa και έχει συμπεριληφθεί στους εκατό πιο πλούσιους ανθρώπους της λίστας Forbes.
Στην Ελλάδα η αεροπορική εταιρία Bora Jet πραγματοποιεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια δρομολόγια που συνδέουν την Κωνσταντινούπολη με τη Μύκονο ενώ στόχος της είναι την τουριστική περίοδο του 2014 να επεκτείνει τις πτήσεις της σε Ρόδο, Σαντορίνη και Μυτιλήνη.
Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στην αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινούπολης- Ρόδου που η εταιρία τους θα εγκαινιάσει την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 και ζήτησαν την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου σε αυτό τους το εγχείρημα. Συνολικά προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια της επερχόμενης τουριστικής περιόδου είκοσι έξι δρομολόγια με επιστροφή, δύο φορές την εβδομάδα, τα οποία θα ολοκληρωθούν στο τέλος του Σεπτεμβρίου. 
Ο Δήμαρχος Ρόδου τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τουρισμού της Ρόδου θα εργαστούν προς την κατεύθυνση της στήριξης της αεροπορικής εταιρίας Bora Jet ώστε το εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, κάτι που ούτως ή άλλως έχει πράξει και με όλες τις αεροπορικές εταιρίες που έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους και τη Ρόδο. Όπως τόνισε, η επιτυχία της προσπάθειας αυτής θα είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Μία απευθείας αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινούπολης- Ρόδου θα τονώσει τη ροή των Τούρκων τουριστών προς τη Ρόδο και θα ανοίξει το δρόμο σε άλλες αγορές.
Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων ενώ το νέο ραντεβού καθορίστηκε για τον Μάιο όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν από την έναρξη των δρομολογίων.

Pin It on Pinterest