Σεμινάριο καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων

Η Εμπορία Ανθρώπων είναι η παράνομη πώληση ανθρωπίνων ζωών, κυρίως για τους σκοπούς της σεξουαλικής εμπορίας και καταναγκαστικής εργασίας. Καθώς είναι η μεγαλύτερη σε ανάπτυξη εγκληματική βιομηχανία, επηρεάζει κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι κάθε τριάντα δευτερόλεπτα, κάποιος εξαναγκάζεται σε τέτοιου είδους δεσμά- τα δεσμά της σύγχρονης δουλείας.
Σήμερα, υπάρχουν περισσότεροι σκλάβοι στον κόσμο, από κάθε άλλη στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία. Εκτιμάται ότι 27 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση δουλείας παγκόσμια. Άνδρες, γυναίκες, και παιδιά γίνονται αντικείμενα εργασιακής και σεξουαλικής δουλείας ενάντια στη θέλησή τους.
Γυναίκες και παιδιά συχνά απαγάγονται μέσα στη βιομηχανία, ή πωλούνται από την οικογένειά τους μέσα από απελπιστικές καταστάσεις. Ο μέρος όρος ηλικίας των θυμάτων συνεχίζει να επεκτείνεται σε μικρότερης ηλικίας θύματα καθώς οι πελάτες αναζητούν «φρέσκα» προϊόντα. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων Εμπορίας είναι 12 χρόνων και μόλις το 1-2% των θυμάτων διασώζονται.

Στο πλαίσιο αυτό το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου οργανώνει με την Α21 Campaign μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται για την κατάργηση της εμπορίας ανθρώπων και της σύγχρονης δουλείας δίωρο σεμινάριο την Πέμπτη 12 Ιουνίου στο ΑΚΤΑΙΟΝ από τις 9.00πμ έως 11.00πμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Pin It on Pinterest