Θερμή υποδοχή της πρώτης πτήσης charter της Bora Jet για το 2014 στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 και ώρα 11:00 αφίχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου η πρώτη πτήση charter από Κωνσταντινούπολη της εταιρίας Bora Jet. Η εταιρία θα πραγματοποιεί τρεις πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2014. Την εταιρία εκπροσωπεί αποκλειστικά στη Ρόδο το Πρακτορείο Pellos Travel ιδιοκτησίας του κυρίου Αυγερινού Παπασάββα. Για την υλοποίηση της νέας συνεργασίας υπήρξε σημαντική η συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ. ενώ μεγάλη ήταν η συμβολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στην επιτυχημένη υλοποίηση της συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της έναρξης των δρομολογίων για την τουριστική περίοδο 2014, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ.) και με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου διοργάνωσαν υποδοχή για τους επιβάτες της πτήσης αυτής. Το αεροπλάνο της εταιρίας Bora Jet μετέφερε τους πρώτους επιβάτες από την Κωνσταντινούπολη.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κυρία Λίτσα Φτακλάκη, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κυρία Άντα Καραγιάννη, η Αερολιμενάρχης κυρία Ξανθή Κριτσινέλια, από πλευράς Δήμου Ρόδου η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρία Βεατρίκη Σέρβου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρίες Σέβα Τσίμπλη και Αναστασία Σαββιού, τα στελέχη του Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ. κύριος Θαρρενός Δημητρόπουλος και κυρία Μαριλένα Σοφία Καραφώτη και από πλευράς Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης. Εκεί ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ρ.Ο.Δ.Α. κύριος Δημήτρης Καρατζιάς και η ξενοδόχος κυρία Μαριέττα Παπαβασιλείου, της οποίας η συμβολή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε καθοριστική.

Η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. του Δήμου Ρόδου έπαιζε μουσική ενώ δύο μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού Ρόδου, οι κυρίες Σεβαστή Μαργαρίτη και Σοφία Σκαμάγκη, ντυμένες με παραδοσιακές κοσκινιάτικες στολές μοίραζαν το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι στους τουρίστες που ήταν χορηγία του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ.). Επίσης μοιράστηκαν χάρτες της Ρόδου στους επισκέπτες και έντυπα στην τούρκικη γλώσσα καθώς και δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Το κλίμα μέσα στην αίθουσα αφίξεων ήταν χαρούμενο και γιορτινό και οι από αέρος Τούρκοι επισκέπτες του νησιού μας δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και συγκινημένοι από την πρωτοβουλία αυτή.

Η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κυρία Άντα Καραγιάννη δήλωσε τα εξής: «Χάρη στις προσπάθειες του Δημάρχου Ρόδου και Προέδρου του Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ. κυρίου Στάθη Κουσουρνά αλλά και της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και του Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ., σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχθούμε την πρώτη πτήση charter της εταιρίας Bora Jet που ήρθε στη Ρόδο με αντιπρόσωπο τον κύριο Αυγερινό Παπασάββα. Οι προσπάθειες αποδίδουν, πιάνουν τόπο. Η πτήση μας ενώνει με μία καλή δεξαμενή πελατών για τον τόπο μας. Ως Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου είμαστε στο πλευρό του Δημάρχου με σκοπό την προσέλκυση νέων αγορών και περιοχών».

Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου δήλωσε τα εξής: «Είμαστε εδώ για να υποδεχθούμε την πρώτη πτήση charter της εταιρίας Bora Jet που αφίχθηκε στη Ρόδο απευθείας από την Κωνσταντινούπολη. Για να επιτευχθεί το άνοιγμα αυτής της γραμμής και για να είμαστε σήμερα εδώ και να γιορτάζουμε το γεγονός με τους γείτονές μας προηγήθηκε πολύ δουλειά, πολλές συναντήσεις και συνεργασίες. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τα στελέχη της εταιρίας Bora Jet είχαν σειρά επαφών με το Δήμαρχο Ρόδου κύριο Στάθη Κουσουρνά. Οι εκδηλώσεις υποδοχής που διοργανώνουμε ως Διεύθυνση Τουρισμού τα τελευταία χρόνια για τους τουρίστες γίνονται αποδεκτές από τους φίλους της Ρόδου με μεγάλο ενθουσιασμό. Σκοπεύουμε ως Δήμος Ρόδου να συνεχίσουμε τη δράση αυτή σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μας και συνετέλεσαν στην επιτυχημένη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης».

Η Αερολιμενάρχης Ρόδου κυρία Ξανθή Κριτσινέλια δήλωσε τα εξής: «Σήμερα υποδεχόμαστε την αεροπορική εταιρία Bora Jet η οποία αρχίζει τις απευθείας πτήσεις της από και προς την Κωνσταντινούπολη. Οι πτήσεις αυτές θα εξυπηρετήσουν πολλούς επισκέπτες από τη γείτονα χώρα οι οποίοι εδώ και καιρό ζητούσαν τη σύνδεση αυτή. Η συνεργασία με την εταιρία Bora Jet θα προσφέρει στο νησί και στον τουρισμό νέες προοπτικές και νέα δυναμική. Ευχόμαστε στην εταιρία Bora Jet καλή επιτυχία στη νέα της γραμμή. Εμείς είμαστε εδώ για να την εξυπηρετούμε και να τη στηρίζουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί».

Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης δήλωσε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε το άνοιγμα της απευθείας γραμμής Κωνσταντινούπολης- Ρόδου που δίνει νέα προοπτική στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου και προάγει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών που έχουν αλληλένδετη ιστορία και πολιτισμό».
Ο ιδιοκτήτης του Πρακτορείου κύριος Αυγερινός Παπασάββας δήλωσε τα εξής: «Το Πρακτορείο μας έχει ήδη πετύχει το άνοιγμα της Ρώσικης Αγοράς και δραστηριοποιείται σε μεγάλο βαθμό στην αγορά της Κωνσταντινούπολης την οποία και γνωρίζουμε πλέον καλά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε το άνοιγμα και αυτής της αγοράς η οποία θα δημιουργήσει νέες προοπτικές στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου».

Ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν και σε επόμενες αφίξεις επισκεπτών στο νησί μας.

Pin It on Pinterest