ΕΚΤΑΚΤΟ: «Σήμα κινδύνου» από πλοίο δυτικά της Κέρκυρας με 700 επιβάτες!

Δυο ημέρες μετά τη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic στην Αδριατική ένα ακόμη πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας το πλοίο μεταφέρει λαθρομετανάστες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως πάνω του υπάρχουν και ένοπλοι. Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, ένας μετανάστης κάλεσε από το κινητό του το ευρωπαϊκό νούμερο 112 και κάλεσε σε βοήθεια. Ωστόσο σύγχυση υπάρχει για τον αριθμό των επιβατών καθώς σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στο φορτηγό πλοίο επιβαίνουν 700 άτομα, ενώ το υπουργείο κάνει λόγο για 400 μετανάστες.

Αυτή την ώρα ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας βρίσκεται σε εγρήγορση, προκειμένου να οργανώσει την επιχείρηση αρωγής βοήθειας από παραπλέοντα σκάφη. Τα SUPER PUMA που επιχειρούσαν στην περιοχή που πλέει το Norman Atlantic κινούνται αυτή την ώρα προς το στίγμα του πλοίου στα διεθνή ύδατα.

Στο σημείο σπεύδει η φρεγάτα Ναβαρίνο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το πλοίο Blue Sky, φορτηγό που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών με κατεύθυνση προς Ιταλία.

Το πλοίο είναι μήκους 80 μέτρων πλοίο και επιβαίνουν περί τα 400 άτομα, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να επιβεβαιώσει το λόγο για τον οποίο έχει εκπέμψει SOS

Πηγή: iefimerida.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This