Ρόδος : Σύλληψη 39χρονης με 16.570 κροτίδες που θα πουλούσε σε παιδιά

Εντείνονται οι έλεγχοι από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Νοτίου Αιγαίου  για την παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων και βεγγαλικών, εν όψει  των εορτών του Πάσχα

Συνελήφθη στη Ρόδο καταστηματάρχης για κατοχή και εμπορία ειδών πυροτεχνίας

Κατασχέθηκαν 16.570 τεμάχια κροτίδων

Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες  και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα

Συνελήφθη χθες (16-04-2014) το μεσημέρι στη Ρόδο, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου,, μια 39χρονη ημεδαπή, καταστηματάρχης,  κατηγορούμενη για παράνομη κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού και  ειδικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας  και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων, βρέθηκαν στο κατάστημα της 39χρονης  και κατασχέθηκαν 16.570 τεμάχια τυποποιημένων κροτίδων.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των  Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε  ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων,  πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από  το Νόμο.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων  συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

?       Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών  εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
?       Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
?       Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
?       Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού,  ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
?       Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των  ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
?       Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί  υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
?       Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι  παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί  κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να  συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των  κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Οι έλεγχοι των Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, εν όψει του  εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχιστούν αμείωτα στοχεύοντας στην αποτροπή  της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων – βεγγαλικών, προκειμένου  να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων  πολιτών.

Pin It on Pinterest