Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου για τους δύο εκλιπόντες δικηγόρους

Έφυγαν δυο καλοί συνάδελφοι.

Μέσα σε λίγες μέρες αποχαιρετήσαμε δυο καλούς συναδέλφους, δυο καλούς φίλους, τον Παναγιώτη Πάππου και τον Γιάννη Σάββενα.

Συνομήλικοι, συμμαθητές, φίλοι από μικρά παιδιά, συνάδελφοι και στην δικηγορία.

Ξεκίνησαν από το φτωχό και ορεινό χωριό του Αγίου Ισιδώρου και με την εργατικότητα, το ήθος και την επιμονή κατάφεραν να διακριθούν στον επαγγελματικό στίβο και να δημιουργήσει ο καθένας την δική του αξιόλογη οικογένεια με την συμπαράσταση και την στήριξη των συζύγων τους. Ευτύχησαν να δουν τα παιδιά τους καταξιωμένους επιστήμονες αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπους κατά τα δικά τους πρότυπα, με αξίες και ήθος.

Ο Παναγιώτης ταλαιπωρήθηκε δέκα χρόνια από δύσκολη ασθένεια που τον είχε καθηλωμένο, όμως πάντα είχε ένα καλό λόγο για όλους.

Ο Γιάννης μαχητής μέχρι το τέλος αντιμετώπιζε τις οικογενειακές και επαγγελματικές δυσκολίες με πραότητα, στωικότητα και πάντα με τον καλοκάγαθο χαμόγελό του.

Το Σαββάτο ήμασταν μαζί με τον Γιάννη στον Άγιο Ισίδωρο να αποχαιρετίσουμε τον Παναγιώτη στην τελευταία του κατοικία. (Ζήτησε να ταφεί στο χωριό του).

Μαζί με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και άλλους συναδέλφους, ο Γιάννης μας έλεγε για τις στερήσεις των παιδικών χρόνων και την αχώριστη φιλία του με τον Παναγιώτη.

Δεν μας άφησε να φύγουμε ήθελε να μας κεράσει, να μας ευχαριστήσει. Ήταν χαρούμενος που ήμασταν μαζί του στο χωριό του. Φύγαμε πιο νωρίς και τον αφήσαμε με τους συγχωριανούς του.

Δυστυχώς η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια. Την άλλη μέρα μάθαμε το άσχημο μαντάτο.

Το χωριό τους ο Άγιος Ισίδωρος πρέπει να είναι υπερήφανο για τους ανθρώπους – επιστήμονες που γέννησε.

Εμείς θα τους θυμόμαστε πάντα, με το χαμόγελο, την καλοσύνη αλλά και την μαχητικότητα που τους διέκρινε. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.

 

Ο Δήμαρχος Ρόδου

Φώτης Χατζηδιάκος

                                                                                                                Δικηγόρος