Σενάρια για νέα μέτρα με στόχο την νυχτερινή διασκέδαση και τα γήπεδα

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε νέα μέτρα στην διασκέδαση, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Δευτέρας. 

Ημέρα αποφάσεων για τα νέα μέτρα, τα οποία θα επιβληθούν (πιθανότατα) με το νέο έτος, καθώς οι «ειδικοί» πραγματοποιούν σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν και είπε ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στο κομμάτι διασκέδαση, το οποίο «προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση».

Ο υπουργός υγείας τόνισε ότι «δεν μας ανησυχεί τόσο η εστίαση», ενώ αναφορικά με τα μέτρα στη διασκέδαση είπε ότι αυτά θα αφορούν τρία πλαίσια: το ωράριο, τη μουσική και τις αποστάσεις (όρθιοι και καθήμενοι).

«Περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής, θα γίνει η αξιολόγηση από την κυβέρνηση και το πιο πιθανό είναι να ανακοινωθούν αύριο τα μέτρα, ωστόσο το φαινόμενο είναι δυναμικό, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα μας πουν οι ειδικοί», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα σχολεία, είπε ότι «στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται καμία αλλαγή για το πρόγραμμά τους, θα ανοίξουν κανονικά», ενώ τέλος πρόσθεσε ότι «εξετάζονται επιπλέον μέτρα στα γήπεδα».

Ο Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρθούν νέα μέτρα και πριν τη Πρωτοχρονιά.

«Δεν είναι βασικό μας σενάριο να υπάρξουν παραπάνω μέτρα ή πολύ περιοριστικά μέτρα πριν τη Πρωτοχρονιά. Εάν χρειαστεί όμως θα συμβεί και αυτό» σημείωσε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης απηύθυνε έκκληση στους νεαρούς που θα διασκεδάσουν τις ημέρες των εορτών να προσέξουν τις επαφές με τους γονείς και τους παππούδες τους.

«Ένας βασικός στόχος είναι να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα από τις μικρότερες ομάδες στις μεγαλύτερες, να προσέξουν τα παιδιά που έχουν βγει, να προσέξουν τις επαφές με τους γονείς και τους παππούδες τους».

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Το βάρος των νέων μέτρων όπως έχουν περιγράψει κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες πέφτει στη νυχτερινή διασκέδαση, τα γήπεδα αλλά και την τηλεργασία.

Οι τελευταίες πληροφορίες για τα νυχτερινά κέντρα, την εστίαση, τα μπαρ, τους χώρους ψυχαγωγίας αναφέρουν ότι αυτό που εξετάζεται είναι να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας τους και να κλείνουν τα μεσάνυχτα, να βρίσκονται στους χώρους αυτούς μόνο καθήμενοι, να περιοριστεί το ποσοστό πληρότητας, ενδεχομένως και να κλείσει η μουσική.

Για τα γήπεδα η «βεντάλια» των νέων μέτρων κυμαίνεται από το να μειωθεί αισθητά η πληρότητά τους έως και το να γίνονται αγώνες χωρίς θεατές με κριτήριο να αποτελούν οι εικόνες που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest