Ταχύρυθμο σεμινάριο σεναριοφραφίας

Το Θεατρικό Εργαστήρι «ΣΑΤΥΡ» του Κων/νου Π. Τρέχα και το Δ.Κ.Σ.Μ.P. (Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου) με την υποστήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και αθλητισμού Ρόδου), διοργανώνουν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 από 10:30 π.μ. έως 05:30 μ.μ..
στο χώρο του Διεθνούς Κέντρου Μεταφραστών και Λογοτεχνών Ρόδου (Αντ. Λάσκου 10/Α, Ρόδος) ταχύρρυθμο Σεμινάριο Σεναριογραφίας ( με έμφαση στην κωμική συγγραφή) με διδάσκουσα την Γεωργία Χιόνη, συγγραφέας του μυθιστορήματος «Η ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΑ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ» από τις εκδώσεις ΕΞΗ
Λίγα λόγια για το Σεμινάριο Σεναριογραφίας
(με έμφαση στην κωμική συγγραφή)
Χρόνος: 2 τρίωρα

Το σενάριο δεν είναι απλά συγγραφή. Είναι η μετατροπή μιας ιδέας ή ιστορίας σε εικόνα, με διάλογο, εικόνα και ήχο που εναλλάσσονται. Αποτελεί το πρώτο και βασικό λίθο για κάθε κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή, χωρίς αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα γύρισμα. Ένα καλό και σφιχτά δομημένο σενάριο αποτελεί την κύρια προϋπόθεση για κάθε επιτυχία ταινίας, σήριαλ ή ντοκιμαντέρ. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στην τέχνη της σεναριακής γραφής (δομή ιστορίας, χαρακτήρες, στήσιμο σκηνών, διάλογοι) με ιδιαίτερη έμφαση στην κωμική γραφή. Ειδικότερα το σεμινάριο θα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες, μία γενική για τη συγγραφή σεναρίου και μία ειδικότερη με έμφαση στην κωμωδία:

Η Διδάσκουσα :Γεωργία Χιόνη
Η Γεωργία Χιόνη τελείωσε τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει τέσσερα μυθιστορήματα και δυο νουβέλες. Θεατρικά της έργα έχουν ανέβει σε διάφορες θεατρικές σκηνές της Ελλάδας. Έχει γράψει σενάρια για τη μεγάλη οθόνη σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική, και σενάρια για κόμικς. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 από 10:30 π.μ. έως 05:30 μ.μ..
Το κόστος της συμμετοχής είναι 20 ευρώ και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο 6972847299 (Κωνσταντίνος Τρέχας / Θεατρικό Εργαστήρι ΣΑΤΥΡ)

10374492_10205459522475264_4828583407299714448_n

 

Pin It on Pinterest