Επιμορφωτικό σεμινάριο μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα: «Οργάνωση σχολικής βιβλιοθήκης»

Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Παιδαγωγικής καθοδήγησης, κα Φατσέα και το 1ο Γυμνάσιο Καλύμνου διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα: «Οργάνωση σχολικής βιβλιοθήκης». Το σεμινάριο διοργανώθηκε  κατόπιν αιτήματος της διεύθυνσης του σχολείου, για παροχή εξειδικευμένης βοήθειας στην οργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης  αλλά και κατόπιν διερεύνησης και εντοπισμού ενός ευρύτερου ενδιαφέροντος από πλευράς μερίδας εκπαιδευτικών σχετικά με το θέμα. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του ΚΕ.ΠΛΗ.NΕ.Τ. μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Big Blue Button, τη Δευτέρα 17-03-14 και ώρες 13:30- 15:00, ώστε να μην παρακωλυθεί  η λειτουργία των σχολείων.

H αξιοποίηση των ΤΠΕ στην κατεύθυνση της επιμόρφωσης αποτελεί σημαντική καινοτομία και θα μπορέσει να προσφέρει λύσεις στο αίτημα των εκπαιδευτικών για διαρκή επιμόρφωση παρά την ιδιαιτερότητα της νησιωτικής διασποράς του τόπου μας. Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί από πολλά νησιά (Καστελλόριζο, Αστυπάλαια, Κω, Πάτμο κ.ά.).

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση του τρόπου οργάνωσης μιας σχολικής βιβλιοθήκης (υλικό, διαδικασία δανεισμού) από την κα Ατζέμη Εύη (πρώην υπεύθυνη Σχολικής βιβλιοθήκης Βενετοκλείου Γυμνασίου Ρόδου)
  • Παρουσίαση δυνατών δράσεων και εκδηλώσεων που μπορούν να λάβουν χώρα σε μία σχολική βιβλιοθήκη από την κα Παπαποστόλου Ειρήνη (πρώην υπεύθυνη Σχολικής βιβλιοθήκης Γυμνασίου Ιαλυσού)
  • Παρουσίαση  λέσχης ανάγνωσης σε μια σχολική βιβλιοθήκη από την κα Λυρώνη Αιμιλία (υπεύθυνη Σχολικής βιβλιοθήκης Γυμνασίου Αφάντου)
  • Συζήτηση- ερωτήσεις

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το δημόσιο και χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

     Η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Δωδ/σου

 Ευαγγελία Μουλά

Pin It on Pinterest