Σεμινάρια από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (MIK) μετά από 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας, διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script Film Workshops.Αντιμέτωπο με τις προκλήσεις της εποχής μας, το ΜΙΚ συνεχίζει την ανοδική του πορεία, ισχυροποιώντας τη θέση του σε όλους τους τομείς. Έχοντας λάβει αιτήσεις από 130 περίπου σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς απ’ όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ, επέλεξε 55 κινηματογραφιστές από 18 χώρες με 28 σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους, για να συμμετέχουν στα εργαστήριά του, ενώ συγχρόνως διατηρεί και ενισχύει το εκπαιδευτικό προσωπικό του με κορυφαίους καθηγητές, ειδικούς και στελέχη της οπτικοακουστικής αγοράς από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Θέλοντας να προσφέρει στους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές την πολύτιμη εμπειρία της επαφής με σπουδαίους δημιουργούς, το ΜΙΚ εγκαινίασε πέρυσι με επιτυχία το θεσμό των masterclasses με την παρουσία στη Νίσυρο του πολυβραβευμένου Πολωνού σκηνοθέτη Γέρζι Σκολιμόφσκι. Φέτος, ο επίσημος προσκεκλημένος του προγράμματος, ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα (2007) και Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου (2012) στις Κάννες Ρουμάνος δημιουργός, Κρίστιαν Μουντζίου, από τους σημαντικότερους σύγχρονους Βαλκάνιους και Ευρωπαίους σκηνοθέτες, θα μιλήσει για την προσωπική του κινηματογραφική περιπέτεια (4/7). Θα προηγηθεί προβολή των ταινιών του: «4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες» και «Πίσω από τους λόφους» (2 και 3/7) ως αφορμή για συζήτηση και περαιτέρω εμβάθυνση στα καίρια ζητήματα της συγγραφής, ανάπτυξης και προετοιμασίας της παραγωγής.

Το MFI Script 2 Film Workshops 2014 περιλαμβάνει: τον πρώτο κύκλο εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθεί στη Νίσυρο (23/6-7/7), μια περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Σεπτέμβριο, έναν δεύτερο κύκλο στο Πυθαγόρειο Σάμου (12-19/10) και μια τελευταία περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Δεκέμβριο.

 

Pin It on Pinterest