Σεμινάριο Χορωδίας της Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Νίκο Ευθυμιάδη στη Ρόδο

Από 27 – 30 Νοεμβρίου 2014 στη Ρόδο

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

 Η Παιδική Χορωδία “Amabile” του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ι. Μ. Ρόδου,Ο Σύλλογος Φίλων Χορωδιακής μουσικής Ρόδου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, και των Διευθύνσεων της  Α/βάθμιας και  Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου διοργανώνουν  από 27έως 30 Νοεμβρίου 2014 στη Ρόδο  Σεμινάριο διεύθυνσης Χορωδίας με το Μαέστρο Νίκο Ευθυμιάδη.

Στο εξαιρετικά σημαντικό Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας Ρόδου,μπορούν να λάβουν μέρος  όσοι θέλουν να γνωρίσουν τον τρόπο προσέγγισης, διδασκαλίας και διεύθυνσης ένος ανθρώπου(μουσικοπαιδαγωγού και μαέστρου), που έχει μία μεγάλη πορεία και προσφορά στη Χορωδιακή μουσική της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

       Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση και η βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των διευθυντών χορωδιακών συνόλων και σε αυτό θα παρουσιασθεί πρωινός και απογευματινός κύκλος μαθημάτων, που θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την μεθοδολογία προετοιμασίας, οργάνωσης και διεύθυνσης μιας χορωδίας.

Το Τετραήμερο αυτό σεμινάριο  απευθύνεται σε:

  • Διευθυντές Χορωδιών (μικτών, ανδρικών, γυναικείων, παιδικών, νεανικών, ωδείων, σχολείων κ.λπ.),
  • Kαθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν και διευθύνουν χορωδία,
  • Σπουδαστές μουσικής, εκκολαπτόμενους διευθυντές χορωδίας
  • Ερασιτέχνες διευθυντές χορωδίας, χορωδούς κλπ.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τεχνική διεύθυνσης, ρεπερτόριο χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την  πολυφωνία, ερμηνεία και μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού,

ασκήσεις φωνητικής.

    Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση. Οι πρόβες συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας. Τοπικές χορωδίες που θα χρησιμοποιηθούν ως εργαστηριακές χορωδίες, θα πραγματοποιήσουν συναυλίες τις μέρες του Σεμιναρίου.

Το Σεμινάριο θα αρχίσει την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 στις 5 το απόγευμα στο <<ΑΚΤΑΙΟΝ >> και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στις 13 μμ. Το πρόγραμμα διδασκαλίας είναι 10-13 και 17-21 καθημερινά. ( Παρασκευή και Σάββατο).

 Ο Νίκος Ευθυμιάδης, πάνω από 30 χρόνια πρωτοστατεί στη χορωδιακή ζωή της χώρας (και όχι μόνο) διαμέσου Σεμιναρίων Διεύθυνσης, Χορωδιακών Εργαστηρίων, Συναντήσεων και Φεστιβάλ, συναυλιών, μαδριγαλιστικών συνόλων καθώς και μικτών, γυναικείων, παιδικών και σχολικών χορωδιών που διευθύνει.

Νίκος Ευθυμιάδης

(master of Arts στη Διεύθυνση)

     Ο Νίκος Ευθυμιάδης είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νις (Σερβία) και Καλλιτεχνικός  Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθώς και  Ωδείων. Επίσης, διευθύνει δεκαετίες πολυφωνικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από επτακόσιες (700) συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α). Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση).  Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια διεύθυνσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι μέλος διεθνών κριτικών επιτροπών Φεστιβάλ και Διαγωνισμών Χορωδιών του εξωτερικού και της Ελλάδος. Εκδότης- Διευθυντής του πρωτοποριακού περιοδικού μουσικής εκπαίδευσης, χορωδιακής μουσικής, σύνθεσης και μουσικολογίας ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΙΝΑ (Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ), Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΛΦΩΝ, Κεφαλονιάς κ.λπ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί ένα πλούσιο ρεπερτόριο  χορωδίας, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Συμμετοχή στο Σεμινάριο

Το δικαίωμα συμμετοχής στο Σεμινάριο για τα ενεργά μέλη ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ, ενώ το ποσό για τους ακροατές στα 50 ευρώ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες, ενεργούς και ακροατές, θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

.Μιχάλης Καλαεντζής        

6945292965                        [email protected]

ΠέτροςΤσιμπεροπουλος

6984278060                  [email protected]

Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας

24410/ 42896, 75440         [email protected]

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: 18 Νοεμβρίου 2014