Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ αναλαμβάνει τον απεγκλωβισμό της 24χρονης – Το ζήτησε ο αδερφός της

Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης της 24χρονης που έχει εγκλωβιστεί στην Αντιόχεια εξαιτίας του φονικού σεισμού, με την ελληνική ΕΜΑΚ που είχε μεταβεί στην Τουρκία να αναλαμβάνει τις έρευνες, ύστερα από αίτημα του αδερφού της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι προσπάθειες συνεχίζονται και το βράδυ, ενώ ο αδερφός της κοπέλας ζήτησε προσωπικά η πρωτοβουλία να φύγει από την αρμοδιότητα των Τούρκων διασωστών και να περάσει υπό τον έλεγχο των Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται, πως η 24χρονη που είναι αθλήτρια ζήτησε βοήθεια με sms από τα χαλάσματα. Συγκεκριμένα, είχε καταφέρει να ειδοποιήσει την Πολιτική Προστασία για το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται αλλά και πως κοντά σε εκείνη υπάρχουν και άλλοι ζωντανοί.

Σημειώνεται, ότι η ελληνική ΕΜΑΚ που έχει μεταβεί στην Τουρκία, μαζί με 4 συνεργεία από το εξωτερικό επιχειρούν στην Αντιόχεια, καθώς ακούστηκαν φωνές μέσα στα συντρίμμια έπειτα από 132 ώρες από την στιγμή που σημειώθηκε ο φονικός σεισμός.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, οι φωνές ακούγονται από ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε στην περιοχή, ενώ φέρεται να έχουν εγκλωβιστεί αρκετά άτομα. Συγκεκριμένα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ένα σωστικό συνεργείο από Βραζιλία και δύο από την Τουρκία. Ακόμη, με βάση πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετη διείσδυση σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά.

Pin It on Pinterest

Share This