Σε οικογενειακό κλίμα η πίτα του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου

Με ενθουσιασμό και σε ιδιαίτερο οικογενειακό κλίμα, η Οργανωτική Επιτροπή

του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου έκοψε την πίτα της για το 2019

στο «Semiramis City Hotel» της Ρόδου.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν, η πρόεδρος της Επιτροπής κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως και

ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Βασίλης Ζήκας, πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.

Στον σύντομο και ζεστό χαιρετισμό της, η κα. Παπαβασιλείου, είπε: «Είναι μεγάλη χαρά

να διαπιστώνουμε πόσο έχει αγκαλιαστεί ο Μαραθωνιος Ρόδου από όλη την τοπική κοινωνία και πόσο μεγάλη είναι η υποστήριξη όλων, θεσμικών φορέων, εθελοντικών ομάδων, επιχειρήσεων. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου είναι ο Μαραθώνιος όλων μας.

Ξεκίνησε δειλά πριν από έξι χρόνια με 300 δρομείς και έφτασε πλέον σήμερα τις 3.500 συμμετοχές με αθλητές από 39 χώρες, με ισχυρές συνεργασίες και διεθνή προβολή.

Με συνέπεια συνεχίζουμε δυνατά, γιατί Ρόδος αξίζει να έχει μια κορυφαία διεθνή αθλητική διοργάνωση και έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να το καταφέρει».

Από την πλευρά του, ο κ. Ζήκας τόνισε: ««Η άριστη συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών και η συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού, κινητοποιεί σωματεία, συλλόγους και τις εθελοντικές ομάδες. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου είναι όλων μας. Γεννήθηκε, μεγαλώνει και οφείλουμε να το φροντίζουμε, ώστε να αναπτυχθεί σωστά και

να γίνει από τους κορυφαίους Μαραθωνίους δρόμους του κόσμου. Σαν Ρόδος και σαν Περιφέρεια, έχουμε να κερδίσουμε πάρα πολλά. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τα όσα έχει προσφέρει στο δωδεκανησιακό κλασικό αθλητισμό. Ευχαριστώ και όλους τους χορηγούς και τους εθελοντές, για την τεράστια συμβολή τους στην όλη προσπάθεια».

-2-

Την πίτα έκοψε ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ρόδου, Πρωτοπρεσβύτερος, κ. Εμμανουήλ Σκλιβάκης, ενώ τυχερός της εκδήλωσης, βρίσκοντας το φλουρί, ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου κ. Σάββας Διακονικόλας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκπρόσωποι του Α΄και Β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αστυνομικός Διευθυντής, εκπρόσωπος της 95 ΑΔΤΕ, χορηγοί, εκπρόσωποι χορηγών, κριτές, εθελοντές, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων, εκπρόσωποι συλλόγων κοινωνικής προσφοράς, εκπρόσωποι εθελοντικών μουσικών ομάδων και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Φέτος, ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου θα είναι ο έκτος κατά σειρά και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου.

Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου ευχαριστεί θερμά τον ιδιοκτήτη του «Semiramis City Hotel» κ. Βαρθολομαίο Ιντζά για την προσφορά του στην εκδήλωση, όπως και το προσωπικό του ξενοδοχείου για την άρτια φιλοξενία.

Pin It on Pinterest

Share This