Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο σε μισθούς και διάρθρωση

Μπαράζ συσκέψεων στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου το πρώτο νομοσχέδιο να αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 15 Οκτωβρίου. Θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις, τόσο στη διοικητική διάρθρωση, όσο και στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να προχωρήσουν από τις 15 Οκτωβρίου οι αλλαγές στον Δημόσιο Τομέα που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και περιλαμβάνονται στο τρίτο Μνημόνιο.

Οι συσκέψεις του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Βερναρδάκη με υπηρεσιακούς παράγοντες είναι διαρκείς προκειμένου να αναρτηθεί το πρώτο νομοσχέδιο στη Διαύγεια στις 15 Οκτωβρίου που θα αφορά την επιλογή προϊσταμένων και την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε προετοιμαστεί επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου και αυτήν την περίοδο γίνονται οι τελευταίες παρεμβάσεις.

Οι αλλαγές στο Δημόσιο αναμένεται να είναι σαρωτικές, αφού θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις, τόσο στη διοικητική διάρθρωση, όσο και στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι 6 βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό αφορούν:

1 Τη λειτουργία Μητρώου Δημοσίων Υπαλλήλων με βάση τα προσόντα και το καθηκοντολόγιο.

2 Νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων και επιλογής προιτσαμένων.

3 Δεύτερο κύμα κινητικότητας: Μέχρι τα τέλη του έτους θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο σύνολο του Δημοσίου Τομέα.

4 Την αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης Διοίκησης.

5 Μείωση των αποδοχών σε βουλευτές, γενικούς γραμματείς και αιρετούς στην Αυτοδιοίκηση.

6 Νέο μισθολόγιο από το 2016.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Pin It on Pinterest