Φρούτα, ιχθυοκαλλιέργειες και μεταφορικές εταιρείες υπέστησαν τεράστιο πλήγμα από το ρωσικό εμπάργκο

Mια “επιτυχία” που χρεώνεται αποκλειστικά στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η οποία κατάφερε με την αντεθνική για τα ελληνικά συμφέροντα εξωτερική πολιτική της να “εξαφανίσει” ολόκληρους κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως των φρουτοπαραγωγών, των ιχθυοκαλιεργειών, και των μεταφορών, με την εχθρική στάση της απέναντι στην ομόδοξη Ρωσία.

Τις πληγές της από τους τραγικούς χειρισμούς και την εχθρική στάση που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση εις βάρος της Ρωσίας, με αποτέλεσμα το ρωσικό εμπάργκο, μετράει η ελληνική οικονομία!

Οπως γράφουν και τα Νέα η συντηρητική εκτίμηση για τις ζημιές στην ελληνική οικονομία είναι τα 50 εκατομμύρια ευρώ και φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τα φρούτα, όπου η ζημιά για την Ελλάδα ήταν τεράστια, μεγάλο πλήγμα υπέστησαν και οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι τιμές των οποίων δέχονται μεγάλη πίεση (υπενθυμίζεται πως πριν από την κρίση το ελληνικό ψάρι αντιπροσώπευε το 10% της ρωσικής κατανάλωσης).

Σε ότι αφορά τις μεταφορικές εταιρείες το πλήγμα και σε αυτές είναι πολύ μεγάλο αφού καθημερινά -πριν το εμπάργκο- περίπου 220 φορτηγά πραγματοποιούσαν σερ καθημερινή βάση τη διαδρομή Ελλάδα Ρωσία.

 

Pin It on Pinterest