Ρωσία: «Μην μας γυρίσεις πίσω στο 1917» λέει στον Πούτιν ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της χώρας

Οι κυρώσεις σε βάρος των εταιρειών από τη Δύση  θα ήταν ιδιαίτερα επιζήμιες για την οικονομία, εκτιμά ο  Βλαντιμίρ Ποτάνιν – Η περιουσία του ανέρχεται σε 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Ποτάνιν, έχει προειδοποιήσει το Κρεμλίνο ότι οι συνέπειες των κυρώσεων στα περιουσιακά στοιχεία εταιρειών θα οδηγούσε την χώρα περισσότερο από 100 χρόνια πίσω.

Ο πρόεδρος του κολοσσού εξόρυξης μετάλλων Norilsk Nickel επισημαίνει ότι η χώρα κινδυνεύει να επιστρέψει στις ταραχώδεις ημέρες της επανάστασης του 1917, εάν κλείσουν οι πόρτες στη συνεργασία με δυτικές εταιρείες και επενδυτές και προτρέπει τη ρωσική κυβέρνηση να διαχειριστεί με εξαιρετική προσοχή το ζήτημα της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων.

«Πρώτον, θα μας οδηγούσε τουλάχιστον εκατό χρόνια πίσω, στο 1917, και θα βιώναμε για πολλές δεκαετίες τις συνέπειες της παγκόσμιας δυσπιστίας προς τη Ρωσία από μέρους των επενδυτών» είπε σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Telegram την περασμένη Πέμπτη.

«Δεύτερον, η απόφαση των δυτικών εταιρειών να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία θεωρώ πως ελήφθη κάτω από συναισθηματικές πιέσεις λόγω των εξελίξεων. Άρα πιθανότατα θα επιστρέψουν και προσωπικά δεν θα άφηνα την ευκαιρία να πάει χαμένη», πρόσθεσε.

Ο Ποτάνιν είναι ο πλουσίότερος άνθρωπος της Ρωσίας με περιουσία που αγγίζει τα 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Pin It on Pinterest

Share This