Ρόδος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Δημαρχείο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ. ΤΕΠΑΕΣ για το έγκλημα στα Τέμπη

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν ΟΡΓΗ- Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί!

Η Παρασκευή 3 Μάρτη δεν ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες τόσο στην Ρόδο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μέχρι την Λάρισα και την Κρήτη βουλιάκαμε τους δρόμους. Όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εκφράζουμε την θλίψη μας, την οργή και την αγανάκτησή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, για τους ανθρώπους, τους συμφοιτητές μας που χάθηκαν τόσο άδικα. Στη θέση τους θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς! Βράζουμε από οργή για το πώς είναι δυνατόν το 2023 να συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

Ως εδώ! Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια. Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα. Για το έγκλημα αυτό υπάρχουν ένοχοι! Κυβερνήσεις, κράτος, ο επιχειρηματικός όμιλος Hellenic Train. Όλοι αυτοί που λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος, την ίδια στιγμή που γεμίζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με εκατομμύρια.

Μας γεμίζει οργή η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες. Η προσπάθεια να τα φορτώσουν στο ανθρώπινο λάθος προκαλεί την απλή λογική! Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους με απεργίες, κινητοποιήσεις, ανακοινώσεις, εδώ και μήνες, αλλά και μόλις λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν είχαν προειδοποιήσει για την κατάσταση και πως αν δεν παρθουν μέτρα, το μοιραίο βρίσκεται μπροστά. Όλοι το ξέρανε, όλοι τους γνώριζαν και τώρα κάνουν τους ανήξερους. Τους βαρεθήκαμε!
Χορτάσαμε σωτήρες και τις υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων.
Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. ΤΩΡΑ είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!
Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος, κάθε φοιτητής και φοιτήτρια χρειάζεται να πάρει θέση. Ήδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, μα και στη Ρόδο, έδειξαν πως η νέα γενιά δεν συγχωρεί!

Καλούμε όλους τους συμφοιτητές και συμφοιτήτριες μας την Τετάρτη 8 Μάρτη να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με τους μαθητές και τους εργαζόμενους και να φωνάξουμε «Ως εδώ!».
Αποφασίζουμε:

  1. Παράσταση διαμαρτυρίας και φοιτητική πορεία 12:00 προς το δημαρχείο με προσυγκέντρωση των φοιτητών 11:00 στις Καμάρες του Πανεπιστημίου μας.

Pin It on Pinterest

Share This