Ρόδος: H Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν φοιτητικοί σύλλογοι

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ρόδου συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί την Τετάρτη 8 Μάρτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στις 12μμ μπροστά στο Δημαρχείο Ρόδου.

Καλούμε όλους τους συλλόγους να καταδικάσουν τους υπαίτιους για το έγκλημα με τους δεκάδες νεκρούς, οι περισσότεροι νέα παιδιά, ένα έγκλημα που είναι αποτέλεσμα της διαρκούς απαξίωσης της ανάγκης μας για ασφαλείς μεταφορές.

Να γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών ώστε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη. Να αποδοθούν οι ευθύνες εδώ και τώρα, στους διαχρονικά «αρμόδιους» που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να συμβαίνουν “ανθρώπινα λάθη” που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Ως γονείς καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι σημαίνει να είναι το παιδί μας σε ένα λεωφορείο για να πάει στο σχολείο, σε ένα αεροπλάνο ή πλοίο για να πάει εκπαιδευτική εκδρομή ή στην πόλη που σπουδάζει. Δεν είναι δυνατόν να τρέμουμε κάθε φορά που το παιδί μας χρησιμοποιεί ένα μέσο μεταφοράς.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε στον 21ο αιώνα που η ανθρωπότητα κατακτά όλο και περισσότερα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία που εξασφαλίζουν ασφάλεια, εμείς να βλέπουμε τα παιδιά μας να σκοτώνονται από καυστήρες που εκρήγνυνται, από πόρτες που τα καταπλακώνουν, σοβάδες και ταβάνια να πέφτουν σε παλιά, ακατάλληλα και ασυντήρητα σχολικά κτήρια που πλημμυρίζουν στην πρώτη βροχή…

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών κτηρίων παραμένει χωρίς ενδελεχή προσεισμικό έλεγχο και αντισεισμική θωράκιση περιμένοντας να συμβεί άλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα όπως των Τεμπών…

Απαιτούμε:

Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και φοιτητών σε όλη την Ελλάδα και εδώ στη Ρόδο.

Άμεση κατασκευή των αναγκαίων σύγχρονων σχολικών κτηρίων, προσεισμικός έλεγχος και αντισεισμική θωράκιση στα υπάρχοντα.

Κανένα άλλο «δυστύχημα». Καμία άλλη «κακιά στιγμή».

ΩΣ ΕΔΩ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Pin It on Pinterest

Share This