Ρόδος: Οι εξελίξεις παγώνουν τις προκρατήσεις τουριστών – Σε κίνδυνο ο τουρισμός

Πλήγμα δέχεται ο τουρισμός στην Ελλάδα, την βαριά βιομηχανία της χώρας απο την επίθεση των Ρώσων στην Ουκρανία.

Ενώ όλα έδειχναν μια χρονιά ρεκόρ πριν αρχίσουν οι πολεμικές συγκρούσεις, με τις προκρατήσεις να έχουν αύξηση 20% με 30%, όσο περνάνε οι μέρες οι αριθμοί δυστυχώς μικραίνουν.

Πέραν απο τον τουρισμό απο την Ρωσία και την Ουκρανία που θεωρείται ουσιαστικά χαμένος, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως χάνουμε και τους πολωνούς που πέρυσι σημείωσαν τεράστια αύξηση εισερχόμενων τουριστών στη Ρόδο αλλά και άλλων γειτονικών χωρών.

Δυστυχώς η ανασφάλεια που δημιουργούν οι συγκρούσεις, αποθαρρύνουν τους τουρίστες απο όλη την Ευρώπη να ταξιδέψουν και να προγραμματίσουν διακοπές.

Την ίδια ώρα οι αυξήσεις σε καύσιμα, ενέργεια και τρόφιμα αυξάνουν κατακόρυφα τις δαπάνες των τουριστών και φυσικά είναι ανασταλτικός παράγοντας, ιδίως για αυτούς που έχουν περιορισμένο budget στην διάθεση τους.

Παγιδευμένες απο τον πληθωρισμό είναι και πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κλείσει πακέτα με χαμηλές τιμές και πλέον θεωρούνται ήδη ζημιωμένες. Ενώ η ακρίβεια στην ενέργεια προβληματίζει τους ξενοδόχους στη Ρόδο για το κατά πόσον θα μπορέσουν λειτουργήσουν τις μονάδες τους με μειωμένη διαθεσιμότητα στις αρχές της σεζόν.

Την ίδια ώρα όσες επιχειρήσεις αλλά και οικογένειες εργαζομένων κατάφεραν να αντέξουν στην κρίση της πανδημίας, πλέον ζούνε στον εφιάλτη της ακρίβειας και της ανασφάλειας για ακόμα μια χρονιά.

Η διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων φαίνεται πως θα κρίνει την πορεία του τουρισμού φέτος που ξεκίνησε με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για τη Ρόδο αλλά και το σύνολο της χώρας και τώρα κινδυνεύει να γίνει εφιάλτης για ακόμα μια χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This