Ρόδος: Νέο rapid τεστ αύριο στο πάρκινγκ του αθλητικού κέντρου Καλλιπάτειρα

Συνεχίζονται και το Σάββατο οι δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (Rapid Tests) μέσω της δράσης «Drive through testing». Μετά τις δειγματοληψίες σε Μανδρικό και Κρητηνία, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζουν ξανά στην πόλη της Ρόδου τις δειγματοληψίες, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου θα βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του αθλητικού κέντρου Καλλιπάτειρα, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη αναφέρει σχετικά με την δράση των “Drive through rapid testings” ότι δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να εξεταστούν δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους και εφόσον είναι θετικοί να λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις. Με τον τρόπο αυτό αποκτούμε εικόνα της διάδοσης του ιού στην κοινότητα και προφυλάσσουμε τον πληθυσμό.

«Κάθε μέρα κοντά στους συμπολίτες μας για κάνουμε πράξη το καθήκον που μας ανέθεσαν οι ίδιοι με την εμπιστοσύνη τους. Μικρά και μεγάλα χωριά, κοντινά ή μακρινά, στην συνείδηση μας είναι όλα σε προτεραιότητα. ´Έχουν όλα την ίδια αξία για μας!» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ