Ρόδος: “Ήταν προσχεδιασμένη δολοφονία” – “Η οικογένειά του ήξερε τα προβλήματά του”

Πώς σχολιάζουν τη γυναικοκτονία στη Ρόδο ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, που έχει αναλάβει την υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας ανέλυσαν τη δολοφονία της 31χρονης στη Ρόδο από τον σύντροφό της, εκφράζοντας τις απόψεις τους σχετικά με το έγκλημα αλλά και τον δράστη.

«Είναι σίγουρο ότι ήταν για προσχεδιασμένη δολοφονία» είπε ο κ. Λύτρας στο Mega, συμπλήρωσε πως «απλά αυτό που βλέπουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο δράστης μετά έβαλε τέλος στη ζωή του. Αυτό είναι λίγο πιο περίπλοκο».Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης της στυγερής δολοφονίας «αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, και υπάρχουν κατά τη γνώμη μου πραγματικές ευθύνες που δεν είχαν αντιμετωπιστεί όπως έπρεπε από την πολιτεία».

«Ο δολοφόνος είχε ροπή στο έγκλημα» συνέχισε, ενώ αναφορικά με τις καταγγελίες που είχαν γίνει κατά του 40χρονου από την πρώην σύζυγό του αλλά και μία πρώην σύντροφό του – είχαν καταγγείλει βίαιη συμπεριφορά και απειλές – σημείωσε πως «για τα αδικήματα που είχε κατηγορηθεί, δεν μπαίνει στη φυλακή. Είναι πλημμελήματα».«Ο νόμος για την ενδοοικογενειακή βία δε βάζει τον κατηγορούμενο ενός των φυλακών. Στον άνθρωπο αυτό είχε δοθεί και άδεια οπλοφορίας. Εκεί υπέγραψαν γιατροί» δήλωσε, δεικτικά.Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος πυροβόλησε δύο φορές και σκότωσε τη νεαρή με μία καραμπίνα.

«Η οικογένεια του δράστη ήξερε για τα προβλήματα που είχε»

Την ίδια ώρα, ο κ. Σούρας έκανε λόγο για έναν «βίαιο άνθρωπο, που έχει διαπλάσει μια προσωπικότητα που θα κάνει κακό».«Το έχουμε δει πολλές φορές» συμπλήρωσε, αλλά τόνισε πως υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι «που μπορεί να δείχνουν βίαιη συμπεριφορά, παραβατικότητα, αλλά υπάρχει κάτι παραπάνω. Αυτό το παραπάνω, δυστυχώς, δεν το είδε κανένας, ή το είδαν και δεν ήθελαν να το εξετάσουν».«Έχουμε την τάση να μιλάμε ελεύθερα για όλα, αλλά το ψυχολογικό το θεωρούμε ακόμα στίγμα. 

Η οικογένεια του δράστη ήξερε, η οικογένειά του έβλεπε τα προβλήματα που είχε αυτός ο άνθρωπος» σημείωσε και έκρινε πως εάν είχε αντιμετωπιστεί, δεν θα είχαμε τις εξελίξεις που είχαμε.«Αν είχε αντιμετωπιστεί από πολύ πριν, δεν θα υπήρχε αυτό που έγινε τώρα. Όταν κάποιος δε θέλει και δεν μπορεί να συνεργαστεί, υπάρχει η εισαγγελική εντολή που γίνεται από την οικογένεια. Το κράτος φροντίζει το άτομο με κάποια φαρμακευτική αγωγή, και όλα πάνε πολύ καλά» εξήγησε ο ίδιος.

«Οι παρακολουθήσεις, οι απειλές, οι εμμονές και η κατάληξη νομίζω ότι δείχνει ότι δεν είμαστε μπροστά σε έναν άνθρωπο που είχε πρόβλημα μόνο στο χαρακτήρα του, αλλά είχε πάει και λίγο παραπάνω» συμπλήρωσε, ενώ για την άδεια οπλοφορίας είπε πως «μπορεί να ήταν παλιά, και να μην είχε εξεταστεί από ψυχίατρο».

Πηγή: Megatv

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ