Η Ρόδος στην διεθνή τουριστική έκθεση “Salon Mondial du Tourisme” στο Παρίσι

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 23 Μαρτίου, η διεθνής τουριστική έκθεση “SalonMondialduTourisme” στο Παρίσι, όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ως μοναδικός πρεσβευτής της Ελλάδας λόγω της απουσίας του ΕΟΤ, προβάλλοντας το Αιγαιακό τουριστικό προϊόν στην Γαλλική τουριστική αγορά.

Η έκθεση άνοιξε τις πόρτες της την Πέμπτη, 20 Μαρτίου, παράλληλα με την έκθεση ΜΙΤΤ στην Μόσχα της Ρωσίας. Με δικό τους περίπτερο φιλοξενήθηκαν στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Γαλλίας από τα Δωδεκάνησα η Ρόδος, η Αστυπάλαια, η Κως και η Κάρπαθος, ενώ από τις Κυκλάδες εκπροσωπήθηκαν η Τήνος, η Μήλος, η Ίος, η Πάρος, η Άνδρος, η Φολέγανδρος και η Σίφνος.

Κατά την διάρκεια τις έκθεσης τα στελέχη της Περιφέρειας και οι εκπρόσωποι των νησιών διενήργησαν σημαντικές επαφές με τουριστικούς φορείς της Γαλλίας, προκειμένου να ενισχύσουν την απήχηση των νησιών μας και να προβάλλουν την ταυτότητα των προορισμών του Αιγαίου, δίνοντας έμφαση στις παραδοσιακές αγορές του τουριστικού προϊόντος του Ν. Αιγαίου, καθώς τα μηνύματα είναι ήδη θετικά από χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία, αλλά και από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη, κα Ελευθερία Φτακλάκη, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει συμπεριλάβει στην στρατηγική της τόσο την στόχευση, όσο και την εμβάθυνση στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές, οι οποίες εξακολουθούν να προσφέρουν σημαντικές προοπτικές, αλλά και ένα αίσθημα ασφάλειας. Η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου εκτιμά πως η έμφαση στις παραδοσιακές αγορές των προορισμών μας αναμένεται να αμβλύνει και να εξισορροπήσει ενδεχόμενες διακυμάνσεις στις προτιμήσεις

- 2014-03-21 12.12.31 - 2014-03-21 11.11.45 - 2014-03-21 11.11.09

Pin It on Pinterest