Το «Rodos Cup 2014» ξεκίνησε! Ο μεγαλύτερος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας του Αιγαίου είναι και φέτος γεγονός

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο 18ΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «RODOS CUP 2014»
ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΩ

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Το «Rodos Cup 2014» ξεκίνησε! Ο μεγαλύτερος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας του Αιγαίου είναι και φέτος γεγονός. Ο αγώνα διοργανώνεται φέτος για 18η συνεχή χρονιά από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και φέτος συνδιοργανώνεται από κοινού με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο αγώνας αποτελείται από 4 ιστιοδρομίες και θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 25 Ιουλίου.
Ήδη τα πρώτα σκάφη έχουν καταφτάσει από το πρωί του Σαββάτου στην Μαρίνα της Κω και οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει. Επίσης έχουν ξεκινήσει οι καταμετρήσεις των σκαφών και όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από την Επιτροπή καταμετρήσεων της διοργάνωσης. Οι ξένες συμμετοχές είναι πολλές και μερικές από τις εθνικότητες των συμμετεχόντων είναι η Ρωσία, το Ισραήλ, η Τουρκία, η Λευκορωσία κ.α. Φέτος αναμένεται τα συμμετέχοντα σκάφη να προσεγγίσουν τα 60 και ενδεχομένως να τα ξεπεράσουν, σημειώνοντας ρεκόρ!
Για την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η ολοκλήρωση των εγγραφών και των καταμετρήσεων, η Συγκέντρωση Κυβερνητών στην οποία θα δοθούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες και διευκρινήσεις στους κυβερνήτες στις 20:00 και τέλος η Τελετή Έναρξης του «Rodos Cup» στις 21:00. Όλα θα πραγματοποιηθούν στην Μαρίνα της Κω που για μια ακόμη χρονιά είναι χορηγός της διοργάνωσης και στηρίζει την προσπάθεια του ΑΣΙΑΘ Ρόδου.
Την Δευτέρα όλοι περιμένουν με αγωνία την πρώτη ιστιοδρομία που θα πραγματοποιηθεί στην Κω και συγκεκριμένα στην περιοχή έξω από την Μαρίνα της Κω. Πρόκειται για μια inshore ιστιοδρομία περίπου 6 ναυτικών μιλίων που απαιτεί μεγάλη ιστιοπλοϊκή ικανότητα από τα πληρώματα.
Συνδιοργανωτής του φετινού Rodos Cup είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Χορηγοί του αγώνα είναι οι Δήμοι Κω, Νισύρου, Σύμης και Ρόδου, η KOS MARINA, η NORTH SAILS, το κατάστημα ναυτιλιακών Ζαίρης Αγησίλαος και το ξενοδοχείο PLAZA HOTEL. Υποστηρικτές του αγώνα είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου η 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ο γραφίστας Γιώργος Τσιρίγκας.
Πληροφορίες για τον αγώνα και αναλυτικά το πρόγραμμα και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης – www.rodoscup.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This