Ροδίτες φοιτητές από το Παρίσι : “Εφιαλτική η νύχτα απόψε εδώ – Δε σταματάνε να ακούγονται σειρήνες”

Ροδίτες φοιτητές που σπουδάζουν στο Παρίσι επικοινώνησαν με το Rodosreport κι έδωσαν τη δική τους εικόνα για το τι βλέπουν απόψε έξω απο τα παράθυρα τους . Λίγους μήνες στην πόλη τους Φωτός, και απόψε η εντύπωση τους ανετράπη. Έπεσε μαύρο σκοτάδι. Φοιτητής που μένει κοντά στην περιοχή των επιθέσεων μας λέει με φανερή την απογοήτευση στη φωνή του.

“Έγιναν πολλές επιθέσεις. Ήμασταν έξω και  θα πηγαίναμε σε ένα φίλο μας που μένει στην περιοχή της μιας επίθεσης από τις τέσσερις,  αλλά καθυστερήσαμε στα ψώνια. Φεύγοντας δεν είχαμε καταλάβει τι έγινε, πήραμε το μετρό να κατευθυνθούμε στο φίλο μας και  εκεί μας σταμάτησε η αστυνομία.  Μας συμβούλευσαν να κατευθυνθούμε αμέσως στο σπίτι μας και να μην κινηθούμε αν δεν υπάρχει εξαιρετικά επείγον λόγος. Τότε γυρίσαμε τρέχοντας σπίτι και είδαμε στα ΜΜΕ τι συμβαίνει, αν και είχαμε διαισθανθεί ό,τι κάτι πολύ σοβαρό είχε γίνει. ..

Από εκείνη τη στιγμή οι δρόμοι είναι γεμάτοι περιπολικά, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και στρατιωτικά οχήματα. Οι σειρήνες δεν έχουν σταματήσει να ακούγονται. Τόσοι θάνατοι δίχως λόγο, ένα τέταρτο δρόμο πιο πέρα από εμάς. Είναι σαν να υπάρχει πόλεμος.”  

Αρχικά φοβηθήκαμε με την προτροπή των αστυνομικών, καθώς μας είπαν πως υπάρχουν ένοπλοι στο δρόμο.  Αυτή τη στιγμή νιώθουμε ασφαλείς. Μαθαίνουμε πως υπήρξαν όμηροι, πολλοί νεκροί,  πως έχουν κλείσει τα σύνορα, πως οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί ακόμα. Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση αλλά νιώθουμε ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο.

Μας κάλεσαν αμέσως οι γονείς μας. Ήξεραν τι είχε συμβεί από τα ΜΜΕ προτού καλά καλά καταλάβουμε εμείς εδώ. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις.”

H σκέψη όλων απόψε είναι στη Γαλλία…

Pin It on Pinterest

Share This