Βράβευση μαθητών από το Ροταριανό Ομιλο Ρόδου

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, συνεχίζοντας τη δημιουργική του δράση και μια κοινωνικά καταξιωμένη παράδοση, οργάνωσε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Amathus Beach Hotel”, προκειμένου να βραβεύσει τις μαθήτριες και τους μαθητές τής Γ΄ Λυκείου που σημείωσαν στη Ρόδο τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης ανά κατεύθυνση στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς και τους μαθητές που διακρίθηκαν σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Η πανηγυρική συνεστίαση ήταν αφιερωμένη σε αυτά τα παιδιά που αφοσιώθηκαν σε υψηλούς σκοπούς και πέτυχαν κορυφαίες επιδόσεις με οργανωμένη και επίπονη προσπάθεια, συστηματική και επίμονη προετοιμασία.

Ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κυριάκος Κυριακούλης παρουσίασε τις μαθήτριες και τους μαθητές αναφερόμενος στη λαμπρή πορεία τους, επισημαίνοντας τα επιτεύγματά τους, φωτίζοντας σημαντικές στιγμές της διαδρομής τους.

Συγκεκριμένα, για τους υψηλούς βαθμούς πρόσβασης σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα βραβεύθηκαν οι:

Μισθού Κατερίνα του Ιωάννη -Τεχνολογική Κατεύθυνση από τα Εκπαιδευτήρια Δωδεκανήσου «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»-, η οποία σημείωσε τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης (19,81) μεταξύ των μαθητών της Ρόδου αλλά και έναν από τους μεγαλύτερους βαθμούς πρόσβασης μεταξύ των μαθητών της Ελλάδας.
Αλαβέρας Αντώνης του Φιλίππου -Θετική Κατεύθυνση από το Ιδιωτικό Λύκειο «Πυθαγόρας»
Γεροστάθη Αναστασία του Ιωάννη -Θεωρητική Κατεύθυνση από το 1ο Λύκειο Ρόδου.
Οι παραπάνω μαθητές παρέλαβαν από τον Ροταριανό Όμιλο από μία επιταγή αξίας 500€ για τα πρώτα φοιτητικά τους έξοδα.

Επίσης, ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου βράβευσε και δύο μαθητές των οποίων οι επιτυχίες ξεπέρασαν όχι μόνο τα όρια του νησιού μας αλλά και τα σύνορα της χώρας μας, καθώς έλαβαν διεθνείς διακρίσεις. Ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κυριάκος Κυριακούλης αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρίσματα των μαθητών αυτών καθώς και την καλλιέργεια της φιλομάθειας και της αριστείας από τα παιδικά τους χρόνια.

Συγκεκριμένα, για τις διακρίσεις σε διαγωνισμούς βραβεύθηκαν οι:

Σκιαδόπουλος Αθηναγόρας του Κωνσταντίνου -από τα Εκπαιδευτήρια Δωδεκανήσου «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»- για την κατάκτηση μεταλλίων σε τρεις διαδοχικές διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών καθώς και πολλών μεταλλίων (χρυσών, αργυρών και χάλκινων) σε Βαλκανικούς και Μεσογειακούς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς. Μία πραγματικά επική διαδρομή που κατατάσσει τον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο στα λαμπρότερα μαθηματικά πνεύματα της Ελλάδας όλων των εποχών.
Χαλκιόπουλος Μιχάλης του Ανδρέα -από τα Εκπαιδευτήρια Δωδεκανήσου «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»- που ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας κατάφερε να συνδυάσει τις υψηλές απαιτήσεις προετοιμασίας τόσο των ποδηλατικών αγώνων όσο και των πανελλήνιων εξετάσεων και να διακριθεί και στους δυο τομείς. Μάλιστα, η εμφάνιση του Μιχάλη Χαλκιόπουλου σε οθόνη μέσω skype, καθώς η μητέρα του Έφη Δανιηλίδου παραλάμβανε το βραβείο για λογαριασμό του, υπήρξε ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της βραδιάς. Ο Μιχάλης βρισκόταν στην Αθήνα για την προετοιμασία του ενόψει των πανευρωπαϊκών αγώνων ποδηλασίας.
Οι παραπάνω μαθητές παρέλαβαν, επίσης, από τον Ροταριανό Όμιλο από μια επιταγή αξίας 500€ για τα πρώτα φοιτητικά τους έξοδα.

Στην εκδήλωση, ακόμη, απονεμήθηκαν έπαινοι σε παιδιά μελών του Ροταριανού Ομίλου που εισήχθησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Πρόκειται για τους:

Κυριακούλη Κατερίνα του Κυριάκου -εισήχθη πρώτη με 19.116 μόρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κουρούνα Νικόλαο του Γεωργίου εισήχθη στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ιβάνα Μόρο του Κώστα Λουιζίδη -εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πιερή Ελίνα του Μάριου -εισήχθη στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στην Κύπρο.

Αγιακάτσικα Χρήστο του Αντωνίου –

Ο Ροταριανός Όμιλος χάρισε και από ένα βιβλίο -έργο αναφοράς το καθένα από αυτά- σε όλους τους μαθητές, τόσο σε εκείνους που απονεμήθηκε βραβείο όσο και σε εκείνους που απονεμήθηκε έπαινος. Ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κυριάκος Κυριακούλης εξήγησε ότι σε κάθε μαθητή χαρίζεται διαφορετικό βιβλίο, ώστε να εκφράζει τα όνειρα και τις επιλογές του.

Στη συνέχεια της βραδιάς ο Κυριάκος Κυριακούλης συντόνισε μία συζήτηση με τις μαθήτριες και τους μαθητές, κατά την οποία διατυπώθηκαν ερωτήματα που ανέδειξαν όχι μόνο τον δρόμο κατάκτησης της επιτυχίας αλλά και τον τρόπο υπέρβασης κάθε απογοήτευσης, ανασφάλειας και αγωνίας. Οι συνομιλητές σχολίασαν τις πνευματικές και ψυχικές δεξιότητες που αντιτάσσονται στις προκλήσεις, τον ανταγωνισμό και τις παγίδες της ζωής, επεσήμαναν τα σύγχρονα προβλήματα της Ελλάδας και κατέθεσαν ιδέες διεξόδου και αναστοχασμού. Η συζήτηση άφησε έντονα ίχνη αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους τους παριστάμενους.

Καθηλωτική ήταν η παρέμβαση του Κώστα Σκιαδόπουλου, πατέρα τού Αθηναγόρα, ο οποίος, αφού χάρισε στον Ροταριανό Όμιλο Ρόδου πιστά αντίγραφα των βραβείων τού Αθηναγόρα και ευχαρίστησε τον Όμιλο και τους παρευρισκόμενους, προσδιόρισε τις αξίες εκείνες που μπορεί και πρέπει να ενστερνιστεί κάθε πολίτης αυτής της χώρας, προκειμένου με τη συμπεριφορά και το παράδειγμά του να δείξει τον δρόμο προς μία καλύτερη κοινωνία.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου απέδωσε συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές, ευχήθηκε «καλές σπουδές» και «καλή σταδιοδρομία» και ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους, ανάμεσα στους οποίους ήταν η Προϊσταμένη Σχολικών Συμβούλων Τσαμπίκα Καράκιζα καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι των μελών του Ροταριανού Ομίλου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απεύθυνε ο κος Κυριάκος Κυριακούλης στον Γιάννη Μισθό, Γενικό Διευθυντή του ξενοδοχείου “Amathus Beach Hotel”, καθώς και στο προσωπικό τού ξενοδοχείου για την άψογη φιλοξενία της εκδήλωσης και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών.

Pin It on Pinterest