Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ΛΑΧΑΝΙΑΣ

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, το Φεστιβάλ Τέχνης στη Λαχανιά από τη Λέσχη ΛΑΙΟΝΣ ΗΛΙΟΥΣΑ ΡΟΔΟΥ.
Το Φεστιβάλ, αφιερωμένο στη σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2011, συμπεριέλαβε ομιλίες και προβολές ταινιών της («Κράτησέ με», «Λόγια της σιωπής», «Κουαρτέτο σε 4 κινήσεις») στην κεντρική πλατεία της Λαχανιάς. Παράλληλα, στον πανέμορφο εκθεσιακό χώρο του παλιού ελαιοτριβείου (Μάγγανα), διοργανώθηκε έκθεση με σκίτσα του διεθνώς αναγνωρισμένου και βραβευμένου γελοιογράφου-σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη καθώς και με έργα από τη ζωγραφική ενότητα «Ρίζες» της συμπολίτισσάς μας εικαστικού Ειρήνης Βαζούκου. Μαζί με τα εικαστικά και τον κινηματογράφο, στο φεστιβάλ προστέθηκε και η τέχνη της μουσικής αφού φιλοξενήθηκε το συγκρότημα Elaborate Ruse [Δέσποινα Δανούση (φωνή), Γιάννης Παστρικός (μουσική, FX, DJ set), Γιάννης Χατζηδιάκος (σαξόφωνο)].

Την επιμέλεια της έκθεσης καθώς και την ιδέα και καλλιτεχνική υλοποίηση του αφιερώματος στη Λουκία Ρικάκη, είχε η Πόλυ Χατζημάρκου (ιστορικός τέχνης & ευρωπαιολόγος) την οποία η «ΗΛΙΟΥΣΑ» ευχαριστεί θερμά.

Η ίδια ανέφερε στην ομιλία της: «Όταν πολύ ευγενικά η ψυχή της διοργάνωσης κα. Θέκλα Διακογεωργίου, μου ζήτησε να δώσω κάποιες ιδέες στο τί θα μπορούσε να συμπεριλάβει το Φεστιβάλ –πέρα από την εικαστική έκθεση-, ακαριαία συνέδεσα στο μυαλό μου λέξεις-κλειδιά: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟΣ-ΣΙΝΕΜΑ-Λουκία ΡΙΚΑΚΗ. Της το οφείλαμε έτσι κι αλλιώς. […] Η Λουκία αφουγκραζόταν με μια απίστευτη ευαισθησία και μετάφραζε τον κόσμο με μια συγκλονιστική ποιητικότητα. Εκτός απ’ το δημιουργικό της ταλέντο και την απίστευτη οργανωτική της ικανότητα, ανακάλυπτε ή επινοούσε πάντα κάτι καινούριο και, επιπλέον, είχε τη γενναιοδωρία να το μοιράζεται με όλους. Κατέγραφε με μια μεγάλη καρδιά-κάμερα και εμείς, είμαστε τυχεροί. Γιατί είδαμε τόσα όμορφα μέσα από τα δικά της μάτια, το πνεύμα της και την αστείρευτη έμπνευσή της. Στα φεστιβάλ «Ecofilms» και «Ιπποκράτης», στις ταινίες της, στα γραπτά της, στην παρέα της… θυμόμαστε πάντα τη σκηνοθέτιδα που αγάπησε τη Ρόδο, στέλνοντας λίγο από το φως και τη λατρεμένη της θάλασσα…».

Η Λέσχη ΗΛΙΟΥΣΑ επίσης ευχαριστεί:
– τους καλλιτέχνες Βαγγέλη Παυλίδη και Ειρήνη Βαζούκου για το όμορφο ταξίδι που κάναμε μέσα από τα έργα τους
– την εκπαιδευτικό θεάτρου Μυρσίνη Λενούδια και τη συγγραφέα Τίτσα Πιπίνου για τις ιδιαίτερες αφηγήσεις τους γύρω από τη ζωή και το έργο της σκηνοθέτιδας.
– τα εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία και, ιδιαίτερα τον κ. Κυριάκο Κυριακούλη, για την σημαντική στήριξη του Φεστιβάλ
– τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαχανιάς για την συμβολή του στη διοργάνωση
– τον μέγα χορηγό Music Spot για την άρτια οπτικοακουστική κάλυψη
– το συγκρότημα Elaborate Ruse για τον μελωδικό επίλογο την πρώτη βραδιά του φεστιβάλ
– τους χορηγούς: Blue Bay Group Beach Hotels | BAΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ | οικοδομικές επιχειρήσεις Κ. & Β. Διακογεωργίου | Διατροφική Πυραμίδα Μοράρης Κ. Εμμανουήλ | Υπερμάρκετ Σπανός | ιατρό Άννα Ζωάννου | Παντελή Μιχαλάκη
– τους χορηγούς επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, περιοδικό Λωτός

Η Πρόεδρος L. Φτακλάκη Eιρήνη & η υπεύθυνη επιτροπής πολιτιστικών & κοινωνικών δραστηριοτήτων L. Διακογεωργίου Θέκλα

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest