“Ρεζίλι” η Ρόδος σε πρωτοσέλιδο Νορβηγικής εφημερίδας

Ένα ντροπιαστικό πρωτοσέλιδο αφιέρωσε Νορβηγική εφημερίδα στη Ρόδο και συγκεκριμένα στα έκτροπα που γίνονται στην Ορφανίσου στην περιβόητη “Bar Street”.

Mε τίτλο “Μην ξαναπάτε στη Ρόδο” και “Η Αστυνομία στη Ρόδο δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι” , η Νορβηγική εφημερίδα ψάλλει τα εξ αμάξης για την κατάσταση που επικρατεί στην νυχτερινή ζωή της “Bar Street” αλλά και για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή .

Στο άρθρο γίνονται αναφορές για βια , βιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,  ενώ ο ρεπόρτερ περιγράφει και περιστατικό με νεαρές κοπέλες αναφέροντας πως “μετά από μισή ώρα σε ένα από τα κλαμπ τα κορίτσια δεν μπορούσαν σταθούν στα πόδια τους και να μιλάνε, στην αρχή νόμιζαν ότι άρχισαν να μεθούν, αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι κάτι άλλο συμβαίνει“.

Η κατάσταση στην οδό  Ορφανίδου έχει χρόνια τώρα ξεφύγει και είναι γεγονός πως πολλά περιστατικά βίας καταγράφονται στην περιοχή,  ενώ πολλοί βιασμοί που καταγγέλονται σχετίζονται με την Ορφανίδου . Η κατάσταση είναι γνώστη στις αρχές πολλά χρόνια τώρα αλλά δεν γίνεται καμιά προσπάθεια να συμμαζευτεί , αφήνοντας επιχειρηματίες να αισχροκερδούν και να δυσφημούν το νησί .

Είναι γνωστό επίσης οτι τα νοθευμένα ποτά στην Ορφανίδου και άλλες περιοχές τουριστικές δημιουργούν πολλά απο τα έκτροπα που καταγράφονται .