Τί συμφώνησαν Β.Πούτιν – Μ.Άσαντ: 5.000 Ρώσοι στρατιώτες θα μεταβούν στη Συρία μαζί με Τ-90 (φωτο, vid)

5.000 Ρώσοι στρατιώτες  θα μεταβούν στη Συρία ενώ  θα υπάρξει νέα αμυντική συνθήκη Ρωσίας-Συρίας διάρκειας 15 ετών. Αυτά είναι τα κύρια σημεία της συμφωνίας Β.Πούτιν και Μ.Άσαντ μετα την αιφνιδιαστική επίσκεψη του τελευταίου συνοδείας Su-35 στη Μόσχα. Ταυτόχρονα όπως έγινε γνωστό μεταφέρθηκαν άρματα μάχης Τ-90S στη Λαττάκεια.
O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνάντησε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στο Κρεμλίνο σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη του τελευταίου στη Μόσχα χτες.
Φαίνεται ότι για πρώτη φορά στα πέντε χρόνια του πολέμου υπήρχε ανάγκη ο Μ.Άσαντ και ο Β.Πούτιν να συναντηθούν οι δυο τους.
Σύμφωνα με αναλυτές, είναι σίγουρο ότι “ο Β.Πούτιν δήλωσε την υποστήριξη του στην κυβέρνηση του Άσαντ και τον διαβεβαίωσε ότι η αντιτρομοκρατική επιχείρηση που διεξάγει η ρωσική αεροπορία θα οδηγήσει σε δραματικές αλλαγές στην περιοχή”.
Επιπλέον, ο Άσαντ έδειξε την προθυμία του να επεκτείνει την συνεργασία του με τη Ρωσία η οποία και θα τον βοηθήσει να ξαναχτίσει την Συρία άυριο…
Πως έγινε η επιχείρηση μεταφορά του Μ.Άσαντ στην Ρωσία; Mαχητικά Su-35  συνόδευαν τον πρόεδρο της Συρίας από το αεροδρόμιο της Λαττάκεια προς τη Μόσχα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε:
Νέα αμυντική συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών που θα καλύπτει μια περίοδο 15 ετών.
Εκσυγχρονισμός και αναδιαμόρφωση του στρατού της Συρίας την περίοδο 2015-2020 και αποστολή 5.000 ρώσων στρατιωτικών “συμβούλων” στη Συρία.
Πολιτική στρατηγικής και σχέδιο διαχείρησης της κρίσης. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό καθώς θα είναι το σχέδιο πολιτικής και διπλωματικής  αντεπίθεσης της Μόσχας στις συνομιλίες με ΗΠ, Σαουδική Αραβία κτλ.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις NDF της Συρίας θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν άρματα μάχης Τ-90S εναντίον των ισλαμιστών.
Ο συριακός στρατός μέχρι στιγμής χρησιμοποιεί T-55, T-62, T-72 ενώ τα καινούρια T-80 τα χρησιμοποιεί η τρίτη ταξιαρχία της Συρίας στη Δαμασκό από τον Δεκέμβρη του 2014!
Η Μόσχα έχει ήδη μεταφέρει Τ-90 στη Λαττάκεια.
Ποιος όμως θα επιχειρήσει με τα Τ-90; Σύμφωνα με πληροφορίες οι 2.000 Κουβανοί που στάλθηκαν στη Συρία μαζί με Ιρανούς.
Όπως είχε μεταδώσει το ισραηλινό debka αλλά και το foxnews έχουν μεταβεί στη Συρία 2.000 κουβανοί στρατιώτες.
Ο Β.Πούτιν τόνισε: “Την αποφασιστική λέξη χωρίς αμφιβολία ανήκει μόνο στον λαό της Συρίας”.
Ο Μ.Άσαντ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν και τόνισε ότι “οι τρομοκράτες θα είχαν καταλάβει περισότερο έδαφος αν δεν υπήρχε η ρωσική στρατιωτική βοήθεια. Τα πολιτικά βήματα ακολουθούν την στρατιωτική δράση…”
Embedded image permalink
Russian President Vladimir Putin (3R) and President of Syria Bashar Assad (2L) at a meeting at the Kremlin. From right: Defense Minister Sergey Shoigu and Foreign Minister Sergey Lavrov. © Alexei Druzhinin<br />

Pin It on Pinterest

Share This