Πτήση από και προς Ηράκλειο, Ρόδο και Κωνσταντινούπολη επιδιώκει η Bluebird Airways

Αξιότιμε Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη, …

Αξιότιμη Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, κα. Ελευθερία Φτακλάκη,

Αξιότιμοι κύριοι εκπρόσωποι των τουριστικών και επιχειρηματικών φορέων της Ρόδου,

Με τον απόηχο των συναντήσεων μας με φορείς τουρισμού της Γείτονος χώρας Τουρκίας, της συνεχόμενης ροής ειδήσεων από τα ΜΜΕ για επαφές , συζητήσεις, προθέσεις και έργα σχετικά με την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία προς την Ελλάδα και σε συνέχεια της τριετής προσπάθειας μας για το άνοιγμα αεροπορικής σύνδεσης, για πρώτη φορά κοινοποιούμε ανοιχτή επιστολή μας και σας καταθέτουμε πλήρη φάκελο των μέχρι σήμερα επίσημων ενεργειών μας, σχετικά με την πρόθεση δρομολόγησης γραμμής της αεροπορικής μας εταιρείας Bluebird Airways, μέλος του ομίλου VERSUS GROUP από και προς Ηράκλειο, Ρόδο και Κωνσταντινούπολη. Θα βρείτε επισυναπτόμενα όλα τα δικαιολογητικά διορισμού μας σύμφωνα με τις διατάξεις των Διμερών Αεροπορικών Συμφωνιών για εκτέλεση τακτικών αεροπορικών δρομολογίων.

Η Bluebird Airways είχε ενημερώσει για την πρόθεση της να δρομολογήσει γραμμή, προγραμματισμένη για 2 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη, με πτήσεις από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, προς τα αεροδρόμια της Ρόδου και Ηρακλείου. Μετά από επισκέψεις μας τόσο στη Γείτονα, την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών μας τόσο με τους μεγαλύτερους Τούρκους tour operatos όσο και με άλλους παράγοντες της τουριστικής αγοράς καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα, τα οποία και αμέσως κοινοποιήσαμε. Αρχικά, στην Περιφέρεια Κρήτης προς ενημέρωση και ανάληψη πρωτοβουλιών, σε κατ” ιδίαν συναντήσεις μας με φορείς, σε επιχειρηματίες συνεργάτες μας στον Τουρισμό καθώς και στην ανοιχτή σύσκεψη στο επιμελητήριο Δωδεκανήσου, πέρυσι.

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα για την επιτυχή παρουσία της Ρόδου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην ΕΜΜΙΤ στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαιώνουμε και εμείς από την πλευρά μας -για άλλη μια φορά- ότι οι όποιες συνομιλίες και επαφές μας με τους tour operators τις Τουρκίας ήταν και παραμένουν εποικοδομητικές, καθώς εκδηλώνουν γενικότερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως προορισμό, ιδιαίτερα για το νησί της Ρόδου, που το γνωρίζουν, ενώ δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη Κρήτη. Κάποιοι τουριστικοί πράκτορες δε -οι πιο δυνατοί στην αγορά- το θεωρούν και μία καλή ευκαιρία στο να πρωτοτυπήσουν, προσθέτοντας την Ελλάδα, στα προγράμματα τους.

Οι αερογραμμές Blue Βird Α.Ε., διατηρούν πλέον τεχνική βάση και γραφεία στη Ρόδο, που θα λειτουργήσουν από αυτή τη σαιζόν, κάτι που ήταν ζητούμενο από το 2012 και αποσυντόνιζε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό αλλά και τις πωλήσεις μας στις αποκαλούμενες “νέες αγορές”. Ακόμα και έτσι όμως, η συγκεκριμένη γραμμή παρέμενε πάντα εντός του πτητικού μας σχεδιασμού.

Το Εμπορικό τμήμα της εταιρίας δεν δύναται να προχωρήσει ακόμα σε τακτικούς και άμεσους σχεδιασμούς, μετά και την οριστική απόρριψη του τελευταίου αιτήματος μας για χρονοθυρίδα στο αεροδρόμιο του Ataturk (δες σχετ. 6). Σημαντικότερο δε, το γεγονός ότι ουδέποτε υπήρξαν ούτε επιβεβαιώθηκαν, εκτός προθέσεων, συμβόλαια guarantee θέσεων από τούρκους tour operators. Η πεποίθηση μας πια, πέρα των ευχολογιών και των Δημοσίων Σχέσεων των Τούρκων Επιχειρηματιών, αλλά και της ελληνικής πολιτείας, είναι ότι δυστυχώς, ουδείς ενδιαφέρεται άμεσα σε ναύλωση θέσεων με εταιρία ελληνικών (με επιχειρησιακές βάσεις) συμφερόντων.

Θεωρούμε λοιπόν, ότι πιο στοχευόμενες κινήσεις όλων μας και πάντα προς την κατεύθυνση, της κοινής ανάληψης του υψηλού ρίσκου του εγχειρήματος , με παράλληλη Εξωτερική και Τουριστική Πολιτική Προβολής της χώρας μας σε θεσμικούς φορείς της Γείτονος, θα έδιναν μια νέα και καλύτερη δυναμική στην επιτυχημένη και επικερδή δρομολόγηση τακτικής γραμμής και δη ελληνικής, από την οποιαδήποτε επιχειρηματική μεμονωμένη προσπάθεια – επιχειρηματικά ζητούμενη μεν- όχι όμως και στρατηγικά με αναπτυξιακά κίνητρα.

Με αυτό το σκεπτικό και πάντα στη διάθεσή σας , με ένα αεροπλάνο μόνιμα στη βάση μας στη Ρόδο, σας καλούμε να αναλάβουμε από κοινού, φορείς και επιχειρηματικότητα, πρωτοβουλία επαφών με Τούρκους ομολόγους και επιχειρηματίες, ώστε τα συμπεράσματα που θα βγουν, πέρα των προθέσεων, να είναι κοινά, προς μελέτη και βιώσιμες λύσεις .

Pin It on Pinterest