Αποκαλύπτεται ολόκληρο το ψηφιδωτό στην Αμφίπολη – Κοντά σε απαντήσεις για τον ένοικο του τάφου

Αποκαλύπτεται το ψηφιδωτό – ολόκληρο – και ενδεχομένως όσα κρύβει τελικά ο τύμβος της Αμφίπολης. Οι αρχαιολόγοι περιμένουν το ψηφιδωτό να δώσει απαντήσεις για τον «ένοικο» ή τους «ενοίκους» του τάφου.

Το συγκεκριμένο κομμάτι του ψηφιδωτού αναμένεται να δώσει απαντήσεις. Πρώτο και βασικό ερώτημα που θα απαντηθεί είναι εάν πράγματι υπάρχει και τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό και εάν αυτό είναι η Περσεφόνη ή κάποια άλλη μορφή.

Η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ψηφιδωτό να συνδέει το μνημείο με τη δυναστεία του Φιλίππου του Β, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς παράσταση με την αρπαγή της Περσεφόνης έχει βρεθεί και στους τάφους της Βεργίνας.

Μάλιστα η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού είπε ότι δεν έχει βρεθεί ξανά ψηφιδωτό σε μακεδονικούς τάφους, γεγονός που καθιστά τον τύμβο της Αμφίπολης ένα μνημείο ιδιαίτερο.

Μάλιστα εντός της ημέρας αναμένεται να αποκαλυφθεί η τρίτη μορφή.

Την ίδια στιγμή προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στον τρίτο θάλαμο και η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επιβεβαίωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο επόμενος θάλαμος είναι ο τελευταίος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest