Προσφορά στο “Γέννειο Λύκειο της Πάτμου” ένα αντίγραφο του 11ου αιώνα της εντυπωσιακής φορεσιάς της Πάτμου

Ο Σύλλογος Πατμίων Ρόδου “Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ” συνεχίζοντας την πολυσχιδή δραστηριότητα του αποφάσισε να προσφέρει στο “Γέννειο Λύκειο της Πάτμου” ένα πιστό αντίγραφο της απαράμιλλης και εντυπωσιακής φορεσιάς του Ιερού νησιού μας, που έλκει την μορφή της απο τον 11ο αιώνα. Η φορεσιά θα ραφεί στη Ρόδο και θα περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματά της, όπως το ” πόσι” το γιλέκο, το φουστάνι κ.λ.π στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, με σκοπό να φυλάσσεται σε ειδική αίθουσα του Λυκείου και να λειτουργεί ώς εκπαιδευτικό αντικείμενο για να προσεγγίζουν οι νέοι και οι νέες την πλούσια πολιτιστική κληρονομια της Πάτμου. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετα και απο πρόταση της Λυκειάρχου κ. Χρυσής Γαμπιεράκη και σχετική συζήτηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ.Αριστείδη Ε.Μιαούλη και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ.. Σημειώνεται ότι παλιότερα ο Σύλλογος προσέφερε μετα απο σχετική πρόταση του Σχολάρχη της κ. Ευσταθίου Κόττορου και έναν ψύκτη για την κάλυψη των αναγκών της Πατμιάδας του Γένους Σχολής.
Παράλληλα ο Σύλλογος Πατμίων Ρόδου έχει ξεκινήσει και φέτος τα μαθήματα χορού στις εγκαταστάσεις του πρώην “Νιρέα” στην οδό Διαγοριδών που προσφέρει ο Δήμος Ρόδου.Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο ώς εξής: 15:00 -16:00 τμήμα παιδικό και 16:00 -17:00 τμήμα μεγαλυτέρων με χοροδιδάσκαλο τον συμπατριώτη μας κ. Μιχάλη Γ.Λαουντό. Με τη συμμετοχή όχι μόνον όσων έχουν Πατμιακή καταγωγή αλλά και φίλων της Πάτμου στα μαθήματα και στις άλλες δράσεις του Συλλόγου, ενδυναμώνεται η παροικία μας και η παρουσία της στα πολιστικα δρώμενα της Ρόδου.( Πληροφορίες: 698-0033406 κ.Ευθύμιος Χατζηκώστας ταμίας του Συλλόγου).
Τέλος στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την συμμετοχή του Συλλόγου με αντιπροσωπεία της Πατμιακής παροικίας στην μεγάλη παρέλαση για την Επέτειο του ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου με τις παραδοσιακές φορεσιές που ανήκουν στην ιματιοθήκη του.

 

Pin It on Pinterest